Őssejtügy: felfüggesztették a kórház orvos igazgatóját

2009. augusztus 11. 15:47

Az őssejtügy miatt felfüggesztették állásából Ruff Györgyöt, a Nyírő Gyula Kórház orvos igazgatóját.

2009. augusztus 11. 15:47
Az őssejtügy miatt felfüggesztették állásából Ruff Györgyöt, a Nyírő Gyula Kórház orvos igazgatóját. A kórház igazgatója döntött így. Ruff György több szálon is kapcsolódik az ügy szereplőihez. Az őssejtügy egyik ukrán származású gyanúsítottja, Yuliy Baltaytis három éve céget működtet Magyarországon; a Cellcryo Egészségügyi Szolgáltató Kft. nevű vállalkozást 2006 őszén vásárolta meg Ruff Györgytől és egy másik magyar állampolgártól. A céget Ruff hozta létre 2006 februárjában.

Baltaytist és két társát éppen Ruff munkahelyén, a Nyírő Gyula Kórház területén vették őrizetbe július 28-án tiltott őssejtkezelés gyanújával, egy kezelés közben. A Nyírő Gyula Kórház belső vizsgálatot indított az ügy részleteinek tisztázására. Hasonló céllal ül össze kedden a fővárosi önkormányzat - mint kórháztulajdonos - egészségügyi bizottsága. Az ülésen meghallgatják a kórház és a magánklinika képviselőjét is.

Ruff Györgyöt felfüggesztették (Origo; MNO)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!