Őrizetbe vették a volt ügyészt

2009. augusztus 18. 08:09

Varga Gergelyt, a Fővárosi Főügyészség volt szóvivőjét július végén érték vesztegetésen.

2009. augusztus 18. 08:09
Őrizetbe vették Varga Gergely volt kerületi ügyészségi ügyészt hétfő délután hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A kényszerintézkedésre azért került sor, mivel a nyomozás során konkrét adatok merültek fel arra, hogy a gyanúsított az eljárás szereplőit befolyásolni törekedett, ezáltal veszélyeztette a bizonyítás eredményességét.

A főügyészség munkatársai Varga Gergelyt július 27-én Budapest közelében érték tetten, miközben vesztegetési pénzt vett át egy bírósági szakaszban lévő büntetőügy terheltjétől. a legfőbb ügyész hivatalvesztéssel sújtotta Varga Gergelyt, mert a fegyelmi eljárás eredménye szerint egy ügyben, amelyben ő képviselte a vádat, megengedhetetlen módon egyezkedni kezdett az egyik vádlottal arról, hogy anyagi ellenszolgáltatásért felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz számára.

A főügyész akkor beszélt arról, hogy Varga Gergely bizalmi, majd szexuális viszonyba került az egyik vádlottal, és az ügyben nyomozást folytató Központi Nyomozó Főügyészség szerint 600 ezer forintért ajánlotta fel neki, hogy felfüggesztett szabadságvesztést indítványoz. Varga Gergely tavaly januárig volt a Fővárosi Főügyészség szóvivője, akkor azért távozott a posztról, mert feljelentették. (MTI)

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gentry
2009. augusztus 19. 17:15
Mivel az ügyész a dugás után még pénzt is kért, így kvázi nemi erőszakot követett el a vádlotton. De szép lenne, ha azért is bíróság elé kellene állnia.
tisztesseg
2009. augusztus 18. 15:32
Szét kellene nézni, mert több ilyen korrupt ügyész van!!!! Remélem 7 - 8 év kinéz neki és az őrizet után előzetes lesz!!!! Nem lesz mutyizás és fűlalatti elintézés egy háziőrizettel, hogy ne valljon a többi korruptra!!!! Már csak azért, mert a háziőrizetben eltöltött időt leveszik a tényleges büntetésből!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!