Bajnai: a problémákat helyben kell kezelni

2009. augusztus 31. 17:08

A miniszterelnök egy borsodi falu iskolájának tanévnyitó ünnepélyén úgy fogalmazott: a konfliktusokat nem lehet a pesti Duna-partról megoldani.

2009. augusztus 31. 17:08
"Nem lehet a pesti Duna-partról megoldani azokat a konfliktusokat, amelyek ma Magyarországot feszítik, helybe kell menni, oda, ahol a problémák vannak, azokkal kell találkozni, akik ezeket megélik, akik a létbizonytalanságtól szenvednek, attól a biztonsághiánytól, amelyet ez a válság okoz" - mondta Bajnai Gordon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vilmányban hétfőn.

A kormányfő - aki részt vett a település II. Rákóczi Ferencről elnevezett körzeti általános iskolájának és napköziotthonos óvodájának tanévnyitó ünnepségén és felavatta az intézmény szociális étkeztetést is szolgáló konyháját - azt mondta: a válság nem kizárólag gazdasági jellegű. "Magyarországon ma a kistelepülések nem kis részén konzerválódni látszik a reménytelenség", a kistelepülések egyre távolabb kerülnek Budapesttől, a fejlettebb régióközpontoktól, nagyvárosoktól, nem földrajzilag, hanem esélylehetőség, remény értelmében - fogalmazott a miniszterelnök, megjegyezve: a  kormány elsőrendű feladatának tekinti, hogy a válság közepette egybetartsa az országot, megszüntesse a leszakadást, megpróbáljon új esélyt, lehetőséget adni.(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!