Liberális reneszánszban bíznak

2009. július 07. 12:06

Retkes, Badacsonyi, Weinek indulnak az elnöki tisztségért, utóbbi SZDSZ-reneszánszban bízik.

2009. július 07. 12:06
Négy politikus kapta meg a kellő számú jelölést ahhoz, hogy elindulhasson az SZDSZ elnöki posztért, de csak Badacsonyi Szabolcs, Retkes Attila és Weinek Leonárd méretteti meg magát. Gulyás József, a párt korábban leköszönt ügyvivője megerősítette, hogy nem akar elindulni a pártelnökségért. A liberálisok vasárnap választják meg a párt új elnökét. Ahhoz, hogy valaki jelöltté válhasson, legalább négy választmány vagy kilenc csoport támogatására volt szüksége. A jelölési procedúra hétfőn éjfélkor járt le. Badacsonyi Szabolcs elmondta: a jelölteknek szerdáig kell dönteniük arról, hogy indulnak-e az elnöki posztért, de a jelenlegi állás szerint ő vállalja a megmérettetést.

Retkes Attila kijelentette, hogy vállalja a jelöltséget. "Az, hogy a legtöbben engem támogattak, éppen hogy szerénységre és következetes munkára sarkall" - fogalmazott. Tudomása szerint a budapesti, a zalai, a hevesi, a győr-moson-soproni és a baranyai választmány, valamint körülbelül húsz helyi csoport biztosan támogatta a jelöltségét. Weinek Leonárd azt mondta, hogy a hét végéig még többször is egyeztet az őt támogatókkal, de a jelenlegi állás szerint vállalja a megmérettetést. Kitért arra, hogy komolyan veszi az őt támogatók szándékát, de véleménye szerint az SZDSZ elnöki posztja csak a "formális része a dolognak, mert (...) a liberális politikai közösség reneszánsza a tét". (MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nitro
2009. július 08. 23:43
Nekem a liberalizmus reneszánszát az jelentené, ha az SZDSZ kb. olyan eredményt érne el jövőre ,mint amit idén az EP választásokon. Ez a Weinek Leonárd pedig röviden és tömören egy igazi pöcs.
zoli28
2009. július 07. 17:45
freehckr: De előtte bedobtak egy 30 milliárdos számot is, hogy ahhoz képest már kevesebbnek tűnjön a végső összeg (ha jól tudom, 21 milliárd lett a vége). Ami elgondolkodtató, hogy vajon miért szavazták meg a Fideszből is néhányan? Csak azért, mert a Margit-híd felújítását most már tényleg nem lehetett tovább halogatni? ...
Agricola
2009. július 07. 14:57
Montecuccoli híres mondása szerint a háborúhoz három dolog kell: „Pénz, pénz és pénz.” A Strabag üzletből eredményeképpen az erszény jobban fog duzzadni és ez záloga lehet Retkes sikerének.
freehckr
2009. július 07. 12:39
"a liberális politikai közösség reneszánsza a tét" A munkálatokhoz már el is kezdték megteremteni a pénzügyi forrásokat. A Strabag nyerte a Margit híd felújítását... tudjátok, amely projektnek hirtelen több mint a duplájára nőtt az ára. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!