Kamikaze SZDSZ

2009. július 09. 08:26

Retkes Attila korrigálta karakán nyilatkozatát, eközben az SZDSZ-székházban már bérleti díjhátralékokkal küzdenek.

2009. július 09. 08:26
Napokkal az egyáltalán nem sorsfordító tisztújító küldöttgyűlés előtt a kisgazdásodás minden jelét felvonultatja a párt, amelyet korábban SZDSZ néven ismertünk, egy részük pl. az egész küldöttgyűlés legitimitását megkérdőjelezi. Retkes Attila elnökjelölt önállóságot és valódi ellenzékiséget hirdetett, majd kiderült, nem egészen úgy gondolja.

Véget kell vetni a Bajnai-kormány külső támogatásának, el kell dönteni, kormányon vagy ellenzékben vagyunk-e, nem kell megszavazni a jövő évi költségvetést, nem kell félni az előrehozott választásoktól és a határozottabb magyarságpolitikától, a külhoni magyarok kettős állampolgárságától, vissza kell térni Solt Ottília és a SZETA szociális érzékenységéhez - egy ilyen tónusú tabudöntő nyilatkozat, mint amilyet Kovács Kálmán eresztett meg az ATV-n, még hetekkel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna az SZDSZ-ben. A "szavahihetőséget" értékként hangsúlyozó Retkes Attila már két nap után korrigálni kényszerült: nem buktatná meg a Bajnai-kormányt, ha ő győzne a vasárnapi elnökválasztáson, szerinte "félreértelmezték" a nyilatkozatát - közölte a Népszavával. Az ellenzékiség maradna, de ez "azt jelenti, hogy nem a Bajnai-kormányt mint testületet támogatná, hanem a hatékony válságkezelést szolgáló intézkedéseket". AZ SZDSZ viszont pont ezt teszi régóta.

A párt eközben a totális szétesés szélén áll. A Hírszerző szerint például a Gizella utcai székházban már csak az elnöki irodában működik egyetlen nyomtató, több munkatárs mobilszámláját már hónapok óta nem fizetik, és több hónapos csúszások vannak különböző költségtérítések kifizetésével is. A székház tulajdonosa több helyiséget már korábban lezárt, különböző díjfizetési-csúszások miatt. "Ha most hirtelen választások lennének, egy darab szórólapot nem tudnánk kinyomtatni, mert nincs rá pénz" - jellemezte a helyzetet egy forrás.

Kamikaze SZDSZ (Hírszerző)

Villáminterjú Retkes Attilával (Villáminterjú)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ombudsmanyus
2009. július 09. 11:04
A Szadi jövőre a kopogtató cédulákat sem fogja tudni összeszedni az ország jelentős részében. Oda lehet az országos lista felállítása is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!