Együtt a volt MDF-esek

2009. július 28. 07:59

Az MDF-ből távozott vagy kizárt politikusok, akik nemrég elhatározták, hogy a jövőben is együtt kívánnak politizálni, most tizenkét pontban foglalják össze céljaikat.

2009. július 28. 07:59

A megyék képviselői szombaton az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) Balaton-parti táborában találkoznak egymással, hogy folytassák a három hete kezdett beszélgetésüket. Akkor parlamenti, illetve önkormányzati képviselők, MDF-alapítók gyűltek össze, de nem döntöttek arról, hogy új pártot, esetleg önálló szervezetet alakítanak. Az összejövetelt szervező Hock Zoltán és Almássy Kornél inkább azt szerette volna felmérni, hogy az utóbbi egy évben távozni kényszerült tagok hogyan képzelik a jövőt. Öt embert, köztük Pettkó Andrást és Porkoláb Mátyást kérték, állítsák össze azt a tizenkét pontot, amely a további munka alapjául szolgálhat.

Pettkó András a Népszavának azt mondta, ha most nem is, de őszre kiderülhet, milyen szervezeti formában dolgoznak tovább a volt MDF-esek. Az egyik, névtelenséget kérő volt párttag szerint új szervezet alapítása helyett az IDF-ben kellene eltörölni a korhatárt, akkor az MDF-ből kiszorult helyi és országos politikusok csatlakozhatnának Almássyékhoz. Véleménye szerint ha a Dávid Ibolyáéktól távozott "hontalanok" ezt a közösséget választanák, azonnal legalább 60-70 képviselőjelöltje lehetne az IDF-nek, és tagokban sem lenne hiány. Az IDF-nek jövő tavaszig párttá sem kellene válnia, ezt elég egy hónappal a választások előtt meglépniük. Az informátor szerint így akár meglepetést is okozhatna az új párt - olvasható a napilapban. (mti)

(A hír illusztrációja NÉGYmadárék MDF c. alkotása)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!