Nem az ő nevükben

2009. június 17. 11:46

Online aláírásgyűjtésbe kezdtek azok a magyarok, akik elhatárolódnak a Jobbiktól. Szerintük a Jobbik szélsőségesen rasszista, cigányellenes, homofób, antiszemita párt, amely létrehozta saját félkatonai szervezetét Magyar Gárda néven.

2009. június 17. 11:46
A Méltóságot Mindenkinek Mozgalom a petíció honlapján olvasható bemutatkozásuk szerint azért jött létre, hogy küzdjön a megkülönböztetés, az intolerancia, a gyűlölet és a politikai szélsőségességek ellen. "A legutóbbi, 2006-os országgyűlési választások óta Magyarország szélsőjobboldali pártja, a Jobbik Magyarországért Mozgalom korábban sosem tapasztalt népszerűségre tett szert" - írják, utalva arra, hogy a 2009. június 9-i EP választásokon Magyarország harmadik legnagyobb pártjaként a szavazatok közel 15 százalékát szerezte meg, ezzel három mandátumhoz jutott az Európai Parlamentben.

A Jobbik az MMM szerint egy szélsőségesen rasszista, cigányellenes, homofób, antiszemita párt, mely létrehozta saját félkatonai szervezetét Magyar Gárda néven. A szervezők úgy látják, hogy a Gárda vonulásaival, rendszeres köztéri szerepléseivel tudatosan félemlíti meg mindazokat, akiket ellenségének vél: cigányokat, melegeket, zsidókat, másképp gondolkodókat. Az MMM aktivistái végtelenül károsnak és szégyenletesnek tartják Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád Európai Parlamentbéli tagságát és minden eszközzel tiltakoznak a Jobbik és az általa képviselt gondolatok térnyerése ellen.

Az MMM aláírásgyűjtő oldala

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zoli28
2009. június 18. 17:09
Én aláírtam
ngery
2009. június 18. 10:47
Már megint kezdik. :( Mi lenne, ha inkább azért gyűjtenének aláírást, hogy a Jobbik által meglovagolt, széles tömegeket érintő problémákkal végre érdemben foglalkozzanak. Ne csak rasszistázzanak mindíg, ha valaki felveti a cigány kérdést. A Jobbik szavazóinak nagy része azt sem tudja, hogy mi az a rasszizmus vagy az antiszemitizmus. Nem is érdekli. Csak rendet akar. Mivel eddig szinte mindenki megígérte, de senki nem tett semmit, gondolták hátha a Jobbik.
Cavinton
2009. június 17. 15:26
Az MMM kögött kiszámíthatóan Iványiék állnak.
morbushungaricus
2009. június 17. 13:32
Mi az hogy "szélsőségesen rasszista"? A mérsékelt rasszizmus mondjuk még elfogadható lenne? Hülyék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!