Nagyban szalámizik az MDF

2009. június 11. 10:10

Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András törölték saját maguk párttagságát, állapította meg az MDF országos választmánya.

2009. június 11. 10:10
Az SZDSZ mellett az MDF-ben is hullanak a vezető fejek: az MDF választmánya szerda este titkos szavazással – a leadott érvényes szavazatok 72 százaléka szerint – úgy döntött, Hock Zoltán, Katona Kálmán és Pettkó András az alapszabály értelmében törölték saját párttagságukat, amikor nemet mondtak a párt frakciójának megalakítására – mondta Makay Zsolt, a párt országos választmányának elnöke szerda este újságíróknak, a testület ülése után. Technikailag tehát nem zárták ki a képviselőket, de párttagságukat megszüntnek tekintik, a végeredmény tehát ugyanaz.

Az ülés elején Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti képviselője mondott köszönetet a választmány tagjainak, hogy megválasztották őt listavezetőnek. A küldöttek a listavezető felszólalása után Somogyi Zoltánnak, a Political Capital ügyvezető igazgatójának választási elemzését és értékelését hallgatták meg. Bokros Lajos, hétfőn azt mondta, hogy az volna a tisztességes, ha elhagynák az MDF-et azok, akik a párt jelenlegi irányvonalával nem értenek egyet. "Azoknak, akiknek az az érdekük, hogy az MDF előretörését hátráltassák, mi keresnivalójuk van a pártban?" – tette fel a kérdést, szerinte "a belső ellenzék aknamunkájának", és a tagságnak fel kell sorakoznia a Dávid Ibolya vezette vonal mögé.

Kizárták Pettkóékat (Index)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!