Meddig mehet el a Nyugat Ukrajna támogatásában? – itt a Stratéga új adása (VIDEÓ)

2023. február 09. 19:30

„Úgy, ahogy az ukránok remélik, Ukrajna nem győzhet" – Milyen felelőssége van Amerikának az ukrán-orosz viszony háborús helyzetté eszkalálódásában? Ellensúlyozni tudja-e nyugati segítséggel az orosz fölényt és megnyerheti-e a háborút Ukrajna? Bartha Dánielt kérdeztük a Mandiner Stratéga adásában.

2023. február 09. 19:30
null
Maráczi Tamás

***

Ha Oroszország úgy véli, hogy a területszerzései elégségesek, és emiatt kész lezárni a konfliktust, azzal még nem lesz fegyvernyugvás, mert Ukrajna a területvesztésre nemet fog mondani, a Nyugat pedig ekkor egy igazi dilemmával fog találkozni: meddig lehet fegyverzettel támogatni Ukrajnát?

A Nyugat nem teheti meg, hogy Ukrajnát ne támogassa, annak fényében, hogy Oroszország nem egy hiteles nemzetközi szereplő, az összes nemzetközi egyezményt megszegte, saját ambíciói szerint Ukrajnát el akarja törölni” – fogalmaz a Stratéga vendége, aki szerint a Nyugat saját biztonsági érdekei miatt sem teheti meg, hogy azzal a feltétellel engedjen létrejönni egy tűzszüneti egyezséget, hogy a Nyugat a jövőben nem támogatja Ukrajnát.

Ez a háború a következő évtizedeket is valamilyen formában meg fogja határozni – véli a biztonságpolitikai szakértő, és úgy véli, a Nyugat nem tud olyan mennyiségű harci képességet átadni Ukrajnának, ami megfordítaná ezt a háborút.

Elegendő segítség-e az eddig felajánlott nyugati nehéztechnika a tavaszi ukrán hadműveletek megindításához? Milyen stratégiát alkalmaz majd az orosz hadsereg a háború eldöntésére?

A műsor vendége: Bartha Dániel kül- és biztonságpolitikai szakértő, az Euro-Atlanti Integrációért és Demokráciáért Alapítvány elnöke.

--

A beszélgetést itt nézheti meg:

--

Az adást az alábbi linken hallgathatja meg:

--

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemkellnév
2023. február 10. 06:28
Vajon mit tenne az Eu ill a Nato, ha mondjuk a román hadsereg belépne a Tiszántúlra? Attól tartok semmit. És mások? Attól is tartok! Kezd elfajulni a helyzet.
Gulyásleves
2023. február 10. 06:06
A fidesz buzik sosem jutnak ki a labirintusból, ott élnek... Az Ukrán - Orosz háború az első pillanatban eldőlt Oroszország leválasztotta magát az europai közösségtől, és visszament a középkorba Hogy az oroszok játéka a háború mikor ér véget, azt nem lehet tudni csak elemezni Oroszország a világ legnagyobb országa, és területi követelése van, mozgosította szinte az összes hadfelszerelését ennek érdekében De csak ártott ezzel magának, mert mint irtam elvesztette a nyugati piacait... Ha putyin fejreáll, gyanítom vége a bulinak
simonvitéz
2023. február 10. 01:36
Nos, szinte bármeddig, de ha az ukránok tovább játsszák a szabadságharcot (oh bzmg), akkor könnyen lehet, hogy elmegy egész Kelet Ukrajna plusz a Fekete tenger partvidéke egészen a Dnyeszteren túli köztársaságig.
putyliorkok
2023. február 10. 00:24
Európa erős embere:DDD https://thepost.hu/images/hirkep202106271653277477.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!