Csak a béke vethet véget a vérontásnak Ukrajnában – REAKCIÓ Varga Judit igazságügyi miniszterrel

2023. február 17. 17:01

Kuratóriumi lemondás, Erasmus-ügy, brüsszeli küzdelmek és orosz-ukrán háború – heti hírmagyarázat, ezúttal az igazságügyi miniszterrel, Szalai Laurával és Kacsoh Dániellel.

2023. február 17. 17:01
null

***

  • Miért küldött levelet Vera Jourová uniós biztosnak Varga Judit?
  • Hogyan zajlanak a háttérben az egyeztetések Brüsszelben?
  • Mi volt a téma a David Pressman amerikai nagykövetnél tett látogatás során?
  • Lehet-e úgy békepárti egy ország, hogy nem Putyin „kottájából játszik”?
  • Miért ment bele a kabinet, hogy a kormánytagok nem lehetnek tagok az egyetemi kuratóriumokban?

Ezekről is szó esett a Mandiner heti kibeszélő podcastjában, amit itt is meg lehet hallgatni:

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. február 18. 03:31
Varga Jucika az állami, legmagasabb körökig vezető korrupcióval foglalkozzon.
Isten jobb keze
2023. február 18. 01:30
Piros térdű Jutka! Neked nem ez a dolgod! Inkább az, hogy a végre hajtókat felügyeld! De, mivel erre bizonyítottan alkalmatlan vagy, ezért követeljük a lemondásodat!
..--..
2023. február 17. 20:48
-zsoltkom- "Csak a béke vethet véget a vérontásnak Ukrajnában" Ki kellene térni a béke lehetséges okaira, mert az nem mindegy. - Ha nincs Ukrajna, mert Oroszország elpusztította, akkor is béke lesz... a másik kipusztítása árán. Tehát békének béke. - Az előnytelen béke az béke? "A törökkel kötött kedvezőtlen béke vezetett a Wesselényi-összeesküvéshez is" https://bit.ly/3EgnVoS - Igazságtalan béke jó béke? "Az igazságtalan békék igazsága Trianon 100 (5.). Trianon. Egy szó, amelybe belesűríthető mindaz, ami a magyarság számára történelmének egyik legnagyobb tragédiáját jelenti" https://bit.ly/3Ej0dIu - "Ingatag békét kötöttek Dél-Szudánban Salva Kiir, Dél-Szudán elnöke szerdán Jubában aláírta a békemegállapodást a lázadók vezetőjével, Riek Macharral - írja a BBC. A nemzetközi közösség által kikényszerített béke ugyanakkor nem biztos, hogy tartós lesz. (...) Kiir és Machar a korábbiakban már legalább hét alkalommal kötöttek fegyverszüneti megállapodást, de egyik sem tartott sokáig." https://bit.ly/3YGDnCL - "ENGEL Pál: A váradi hamis béke" https://bit.ly/3EgMkLc - "Négy deszkafal, egy hant, egy fakereszt: Örök békének ezt hívják, csak ezt." Varga Judit és a Fidesz ilyen békékben gondolkodnak... de egyébként meg csak ötlettelenül járatják a szájukat. Legyen béke! Legyen béke!... és Varga Judit törölt egyet a fenekén és béke lett. Legalábbis a budiban.
18.0 fok
2023. február 17. 20:27
a majom kacsoh kérdezte völner haverjáról ollózós jucust?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!