A szankciós versenyben egyelőre Oroszország a sikeresebb – Mandiner Stratéga Litkei Mátéval

2022. december 29. 17:09

Ha szankciókat vezetünk be, és azok nem kizárólag a másik felet érintik, akkor elindul egy verseny. Ez a verseny arról szól, hogy ki jön ki jobban a helyzetből. Európa és Oroszország között most ez a szankciós verseny folyik. Európa megpróbált máshonnan vásárolni olajat, Oroszország pedig megpróbálta máshova eladni.

2022. december 29. 17:09
null
Pócza István
Pócza István

Egyelőre úgy néz, hogy a versenyben Oroszország a sikeresebb. Eközben az EU az energiabeszerzésben igyekszik kiterjeszteni a hatáskörét, pedig a tagállamok itt sokkal hatékonyabban tudnak fellépni. Mandiner Stratéga Litkei Mátéval, az MCC Klímapolitikai Intézetének igazgatójával. 

A teljes beszélgetés itt tekinthető meg: 

A beszélgetés podcast formában is meghallgatható itt.

 

 

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2022. december 30. 03:25
ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha- mondják a fidesz emberei, miközben az oroszoknak már nincs mit enniük, még a katonáit sem tudják ellátni, óriási a munkanélküliség a munkaképesek a fronton, vannak és elvándoroltak elszöktek XDDDDDD az eu zökkenőmentesen már átállt az orosz energiáról és én is köszönöm jól vagyok fro-ban 5%-os inflációval - meg se érezzük, biztos nem cserélném le a ruszki vagy a magyar nyomorra! hülye seggfejek!
Akitlosz
2022. december 30. 00:31
Nem verseny van, hanem háború. Amiben az EU csak egy végrehajtó báb saját érdek és saját akarat nélkül.
mamarizsa
2022. december 29. 21:19
Na már csak 2 nap, és megmenekültünk, hisz Paks2 termelni fog: Megszületett a megállapodás a magyar és orosz fél között: az oroszok kettő új blokkot építenek Pakson. A Moszkva melletti novo-ogarjevói államfői rezidencián a megállapodást Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor jelenlétében Szergej Kirijenko, a beruházást végző Roszatom vezetője, és Németh Lászlóné, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vezetője írta alá. Az építkezés már jövőre megindulhat, az első új paksi blokk 2023-ban kezdhet működni. Ja, hogy ezt is elszarták Orbánék...
jánosbácsi
2022. december 29. 19:09
Ezek a fideszes szarértők pár hónap múlva kurvára szégyellni fogják magukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!