Schwarzenegger üzent Putyinnak (videó)

2022. március 17. 15:29

„Te kezdted ezt a háborút. Te vezeted ezt a háborút. Te tudod megállítani ezt a háborút” – mondta a volt kormányzó az orosz elnöknek.

2022. március 17. 15:29
null

A Terminátor színésze egy több mint 9 perces beszédet intézett Twitter-oldalán az orosz néphez, amiben elmondta, hogy 14 éves korában Jurij Petrovics Vlaszov súlyemelő volt az egyik legnagyobb példaképe, aki miatt sokat kellett veszekednie az orosz frontot megjárt apjával is. Majd felidézte, milyen volt a Vörös Zsaru forgatása Moszkvában, és hogy mindig tisztelte az orosz emberek erejét és szívét. Ezért most el akarta mondani nekik az igazságot az ukrajnai háborúról.

Schwarzenegger beszélt arról, hogy nem Ukrajna, a nacionalisták vagy a nácik indították a háborút, hanem azok, akik a Kremlben uralkodnak. „Ez nem az orosz emberek háborúja” – fogalmazott. Majd elmondta, hogy a háború brutalitása miatt Oroszország most kiszorult a nemzetek társaságából.

„De nektek arról sem mondták el az igazságot, milyen következményei lesznek ennek a háborúnak Oroszországban. Sajnos el kell mondanom, hogy több ezer orosz katonát öltek meg” – mondta, majd azzal folytatta, hogy a civilek elleni bombázások annyira felháborították a világot, hogy minden idők legkeményebb gazdasági szankcióit hozták Oroszország ellen.

A háború mindkét oldalán azok szenvednek, akik nem érdemlik ezt meg”

Arra is utal, hogy 11 millió orosznak vannak családi kapcsolatai Ukrajnában, így gyakorlatilag a saját testvéreikre lőnek. Azt kérte az orosz néptől és az orosz katonáktól, hogy lássanak át a propagandán, amit mondanak nekik. Putyinnak pedig azt üzente: „Te kezdted ezt a háborút. Te vezeted ezt a háborút. Te tudod megállítani ezt a háborút”.

Schwarzenegger üzenetét megtekintheti itt:

Nyitókép: Twitter-videó

 

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2022. március 18. 09:56
"Majd felidézte, milyen volt a Vörös Zsaru forgatása Moszkvában, " Ami nem véletlenül Budapest volt?
Korrupt Kornél
2022. március 18. 09:47
A KREML közleménye, hogy Putyin ettől a felszólítástól összeszarta magát! Schwarci meg jobb tenné, ha utánanézne a háború előzményeinek! Utána szólítsa fel ripacstársát, hog fejezze be a háborút!
Apáczai
2022. március 18. 09:36
És Nagaszaki?
Apáczai
2022. március 18. 09:34
Aki nem tudja felfogni, hogy egy szabadságszerető vezető számára kötelesség lképni, ha nemzettársai elnyomatást szenvednek, akkor jobban teszi, ha hallgat. Az Anschluss-t virágözönnel ünneplő, a magyar szabadságharcot eltipró sógor jobban teszi, ha a farkát behúzza és csendben van. Mert a végén még elveszíti az elrabolt, mások tulajdonát megillető értékeit is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!