Szépművészeti: Semmiféle kár nem ért minket

2016. február 18. 21:31

„Semmilyen olyan lépés nem történt, amely kárt okozott volna az intézménynek” – válaszolta a Szépművészeti Múzeum az RTL Klubnak arra a kérdésre, hogy kiderült: az intézményt vezető Baán László ingyen bocsátotta Habony Árpád rendelkezésére a múzeumot 2007-ben.

2016. február 18. 21:31

Sokan szeretnének a Szépművészeti Múzeumban lagzit tartani, miután kiderült: a miniszterelnök tanácsadója, Habony Árpád ingyen tarthatta a saját lakodalmát a Szépművészetiben, hangzott el az RTL Klub csütörtök esti híradójában. Mindezt szerdán Baán László ismerte el, aki azt is elárulta: ő volt Habony Árpád esküvői tanúja. 

Az Együtt politikusa, Juhász Péter is kért volna egy Habony Árpád-féle ingyenes menyegzőt követő fogadást a Szépművészeti Múzeumtól, ám amikor ezt az illetékes minisztériumban meg szerette volna beszélni, csak az emberierőforrás-minisztérium portájáig jutott.

Jámbor András, a Kettős Mérce bloggere is írt egy levelet a múzeumnak. Az RTL-nek nyilatkozva Jámbor azt mondta, barátnője szociális munkás, aki hajléktalanokkal foglalkozik, akiket szívesen meghívtak volna egy Szépművészetiben tartandó esküvőre, hiszen más lehetőségük nem lett volna arra, hogy lássák a múzeumot, mondta a blogger.

Az RTL arra is kíváncsi volt, vajon lemond-e Baán László az intézmény éléről. A múzeum következő választ küldte a tévécsatornának: „Semmilyen olyan lépés nem történt, amely kárt okozott volna az intézménynek.”

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2016. február 19. 11:57
Szokás szerint a régebbi kormány hátrahagyott embereinek régebbi kormány alatti ügyeivel járatnák le a Fideszt. Érdekes módon napoknak kellett eltelnie, mire a nagy botránykavarás közben kiderült, hogy a lagzi 2007-ben volt. De bezzeg mekkora visítás lett volna, ha ezt a Baánt elküldte volna a Fidesz, vagy akárcsak nem hosszabbította volna meg a megbízatását. Az meg további érdekes ízt ad az esetnek, hogy Habonyt már a Gyurcsány kormány alatt is ilyen fontos embernek tartották. Úgy látszik, tényleg "csak egy csőcselékünk van", akik viszontbiztosítják egymást, mert nélkülük egyébként működésképtelen lenne ez a tehetségtelen ország.
katus
2016. február 19. 11:50
ÁT AKAR LÁTNI A PÁRTOK TRÜKKÖZÉSEIN? AKKOR EZT OLVASSA EL! A kommunikációs trükkökre világít rá pénteki közleményében Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője Habony Árpád ügyei kapcsán. Mint írta, Habony Árpád ügyei joggal háborítják fel a közvéleményt, a Jobbik véleménye szerint azonban legalább ilyen felháborítóak a különböző baloldali törpepártok reakciói is az esetre. Ezekkel nem a probléma feltárására, megoldására törekszenek, hanem az emberek becsapása révén kizárólag kommunikációs trükköket alkalmaznak. Hogy hogyan? Kommunikációs trükk, hogy Gréczy Zsolt, a DK szóvivője azt nyilatkozza, botrány, miszerint lehet, hogy Baán Lászlót hivatali felettesei utasították arra, adja oda ingyen a termet Habony Árpádnak. 2007-ben, amikor az eset történt, Magyarországon Gyurcsány Ferenc, a DK jelenlegi elnöke volt a miniszterelnök. A hivatali felettesek tehát valószínűleg Gyurcsány vagy épp Gréczy ismerősei, elvbarátai lehettek. Ez tényleg botrány! Majd a DK és az Együtt is bejelenti, hogy feljelentést tettek az üggyel kapcsolatban. Ez is csak egy kommunikációs trükk, hiszen pontosan tudják, hogy az eset jogilag már elévült, és a nyomozó hatóság el fogja utasítani a feljelentést. Az elmúlt 25 év koreográfiája szerint csinálnak mindent. A Fidesz és a baloldal látszatharcot vív egymással, de a háttérben közösen alakítják úgy a szabályokat, hogy ők és a barátaik kiváltságokat élvezzenek a társadalom kárára - fogalmazott a jobbikos politikus. A legerősebb ellenzéki párt ezért felszólítja a DK és az Együtt országgyűlési képviselőit, hogy kommunikációs fogások helyett inkább cselekedjenek, és hozzák nyilvánosságra a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatát, hogy az emberek megismerhessék a tényleges vagyoni helyzetüket. A Jobbik képviselői ezt megtették 2015-ben és 2016-ban is. https://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3218/2881/original.jpg?w=320&h&utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201602
katus
2016. február 19. 11:41
Habony Árpád Tanulmányai Pestszentlőrincen a Kond utcai Általános Iskolába járt 1975-től 1983-ig. Szülei eredetileg autószerelőnek akarták taníttatni, de egyik tanára rábeszélésére – aki a képzőművészetekben tehetségesnek tartotta – végül másképp döntöttek. 1983–1987 között a budapesti Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában tanult esti tagozaton, ahol díszítőszobrász szakon végzett és érettségizett.[3] Az 1980-as években több felsőoktatási intézményben is tanult (pl. a Képzőművészeti Főiskolán és Szegeden is), de tanulmányait nem fejezte be, mert pénzt kellett keresnie.[2] Az egyetlen fellelhető önéletrajza szerint, mely Habony önbevallása alapján készült, Ausztriában is tanult, de ennek ellentmond az, hogy a nevezett intézet nem foglalkozik oktatással, csak kutatással.[4][5] Szakmai tevékenység A magyar millenniumi ünnepségsorozat nyitányaként, 2000. január 1-jén, koronagondnokként ő helyezte el a Parlamentbe átszállított Szent Koronát a kupolateremben kialakított különleges vitrinben. Ekkor restaurátorként tevékenykedett. 2001-ben muzeológusként dolgozott a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnöki tanácsadójaként, majd a hivatal tanácsadójaként részt vett a Sándor-palota felújítási munkálataiban is. Politikai tevékenysége A 2002-es önkormányzati választás után, Wermer András addigi spin doctort váltva került a Fideszhez kommunikációs és kampánystratégiai tanácsadónak. Részt vett Magyarországra tervezett olimpia megvalósíthatósági tanulmányának készítésében. Többek között ő vezényelte le a 2006-os "Rosszabbul élünk..." politikai kampányt. A 2006-os vesztes országgyűlési választás után lett Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója.?] Miután a 2010-es években számos vitatott ügyben érintett lett, a Fidesz tagadta, hogy hivatalos kapcsolat lenne a párt és Habony között, Orbán tagadta azt is, hogy személyesen ismerné. Gazdasági tevékenysége[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése] Cégének, a Színes Tinták Bt.-nek 2011-ben és 2012-ben nem volt bevétele, 2013-ban pedig veszteséges volt.[6] 2014 szeptemberében neve felmerült a médiában, mint a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó médiabirodalom (Magyar Nemzet, Hír TV, Lánchíd Rádió, Class FM) egyik lehetséges vásárlója.[7] 2015-ben Arthur J. Finkelsteinnel együtt Nagy-Britanniában megalapította a Danube Business Consulting Ltd. politikai tanácsadócéget, aminek ügyvezetője Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője lett.[8]
Tintamin
2016. február 19. 10:07
Nem persze. Ha a cimbora ingyen mulat kozpenzen, nincsen karokozas.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!