Orbán-Gyárfás koprodukcióban épül a gigauszoda

2015. október 27. 10:56

Nyolc milliárdra taksálták, de sokkal többe fog kerülni a budapesti gigauszoda, amely még Orbán Viktort és Gyárfás Tamást is összehozta.

2015. október 27. 10:56

Az ország legnagyobb, jelenleg még épülő uszodájának történetéről írt cikket az Átlátszó. A budapesti gigauszoda terve 2002-ben merült fel először, amikor Budapest elnyerte a vizes EB rendezési jogát: először a Margit-szigettel szemközt, a pesti oldalra tervezték, aztán Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter a félkész Tüskecsarnok mellé álmodott hat medencés komplexumot, később a Hajós Alfréd uszodát bővítették volna sok más egyéb terv mellett.

A kormányváltással egy időre elült a tervek körüli felhajtás, mígnem Gyárfás bejelentette, hogy egyrészről hónapokkal a leadási határidő után jelentkeztünk a 2021-es vizes vb megrendezésére, ehhez pedig meg fog épülni a nagy uszoda, mely terv mögé Orbán Viktor is beállt. Ekkor már az is kiderült, hogy a Dagály uszoda területén, amellett vagy környékén indul el a beruházás, amely nyolc milliárd forintba fog kerülni, és 2016 végére készül el. A kormányhatározatban azonban már 14 milliárd forintos költséggel számoltak a szervezők.

A vb-rendezés jogáért folytatott kampányba Orbán Viktor több ponton is bekapcsolódott, az elnyeréskor pedig kijelentette, hogy a vizes-vb-t lépcsőfoknak tartja egy későbbi budapesti olimpiarendezéshez. A lap azt ígéri, hogy jön hamarosan a cikk folytatása.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikva
2015. október 27. 22:07
A főcímhez: 0 hírértékű...ez viszont azA téma fontos,de a lényeg:http://www.investor.hu/news/20.. Ezt Varga Mihály kell,hogy fád arccal megmagyarázza..de nem tudja...
heep
2015. október 27. 18:08
Sajnos már most nagy tétben lehet fogadni arra, hogy nem áll meg majd a végső költség 20 milliárd alatt. Mármint amit elszámolnak. Csak, hogy minden éhes szájnak jusson egy darabka a sajtkerékből.
Tintamin
2015. október 27. 17:59
Azt vágjuk, hogy Orbánék felélik a jövőnket, mert rezsicsökkentés? A magánnyugdíjunk az utolsó fillérig ment a lecsóba, Paks2-ről nem kell beszélnünk, de legújabban a fűtőelemek tárolására szánt pénzt akarják beönteni a kútba, hogy megnyerjék 2018-at. Kurvahülyék vagyunk!
gudmen
2015. október 27. 17:32
REZSICSÖKKENTÉSREZSICSÖKKENTÉSREZSIKENTÉS MAGYAR PARASZT ADD EL A JÖVÖD 2 EZER FORINTÉRT HAVONTA! PUSZTULJON EL A BIRKA CSAK A FIDESZ MARADJON HATALMON ÉS ELSZÁMOLATLAN TESTVÉRPÁRJUK A MASZOP LEGYEN AZ ELLENZÉK..EZ KELL A BIRKUCINAK! "Kiderült, miből fizetnék ki az újabb rezsicsökkentést A paksi atomerőmű befizet évente 20 milliárdot egy pénzügyi alapba. A pénzt 1998 óta gyűjtik, többek közt arra, hogy ha majd lejár az erőmű üzemideje, legyen miből leszerelni és elvinni a nukleáris hulladékot. Megszereztünk egy miniszterelnökségi vitaanyagot, ami Paks befizetéseinek leállítását javasolja. A pénzt rezsicsökkentésre fordítanák 2017-ben. Meg arra, hogy kicsit felhizlalják az utóbbi években koplalásra fogott energiacégeket. Amelyek addigra már szinte mind államiak lesznek." http://index.hu/gazdasag/2015/10/27/rezsicsokkentes/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!