Légitámadásokat kezdtek a franciák Szíriában

2015. szeptember 27. 14:17

Irak után Szíriában is elkezdte bombázni az Iszlám Állam állásait Franciaország. A franciák szerint meg kell védeni a civil lakosságot a kormányerőktől és a terrorszervezettől is.

2015. szeptember 27. 14:17

Légitámadásokat kezdett Franciaország Iszlám Állam szíriai állásai ellen. A franciák a dzsihadista fegyveresek elleni iraki műveleteket terjesztették ki. A franciák célja az, hogy visszaszorítsák az egyre jobban megerősödő terrorista csoportot.

Franciaország eddig a Szíriában dúló polgárháború miatt tartózkodott attól, hogy légitámadásokat indítson a terroristák ellen. Francois Hollande szeptemberben jelentette be, hogy Irakban és Szíriában is műveletekbe kezdenek.

Szíriában négy éve tart háború, ez idő alatt 6,5 millió embernek kellett elmenekülni lakóhelyéről. Közülük több mint 3 millióan külföldre, sokan Európába menekültek. A franciák globális választ és megoldást sürgetnek a szíriai konfliktusra. A nyilatkozat szerint a civil lakosságot meg kell védeni az erőszak minden formájától, így a szíriai kormányerők fegyveres akcióitól vagy a terrorista csoportok militánsainak támadásaitól.

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2015. szeptember 28. 08:54
Franciák, még mindig a csak az ellenséget megölő bombák? Nem volt elég a nagy francia forradalom?
pitypang1125
2015. szeptember 28. 03:45
Nem is akarnak ezek rendet, mert akkor szárazföldi erőket vetnenek be. Attól hogy még jobban vissza bombázzák őket a kőkorszakba,rend sem lesz, es mégtöbben fognak csak menekülni. A bombák csak rombolásra valók!
ciseaux
2015. szeptember 28. 00:19
"Irak után Szíriában is elkezdte bombázni az Iszlám Állam állásait Franciaország." Ha valaki hallott már olyan bombázásról, aminek a vége Béke lett, kérem szóljon! A "vezető" és "mértékadó" nyugati sajtó nem mulaszt el egy alkalmat sem szétlőtt gyerekeket mutatni, mert a gonosz Assad, meg a rezsim vegyifegyverei...ha meg kiderül, hogy trükkölt "dokumentum" az egész, pech,... Mi lesz akkor, ha, mint általában, a demokratikus európai bombák véletlenül pont azt a tévesen célpontnak triangulált iskolát tarolja le, amiben volt 120 gyerek? Lehozza a "The Independent", a "Le Monde" vagy a "The Washington Post", hogy jé "kollaterális" véletlen történt?
madarasi.abel
2015. szeptember 27. 19:00
Nos, a múltkor még az volt a szöveg, hogy rendet kell tenni Szíriában, hogy hazamehessenek a "migránsok". Most a franciák is beszálltak (a németek készülődnek), az amcsik, oroszok, szaudiak, irániak már régen ott vannak, a Hezbollahhal egyetemben. Lesz ott kérem olyan rend, hogy kő kövön nem marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!