Bejött egy medve az országba

2013. december 04. 14:33

Különlegesen nagy méretű hőképre lettek figyelmesek a hercegszántói szerb-magyar határon. A helyszínre érkező határrendészek megállapították, hogy egy medvéről van szó. A határőrök később autóval megközelítették az állatot, aki ettől megijedt és visszament Szerbiába.

2013. december 04. 14:33

A Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség ügyeletesét december 3-án este fél hatkor értesítette a stabil hőkamera kezelője, hogy egy szokatlan alakú, különlegesen nagy méretű hőképet vett észre a hercegszántói szögletes erdő mellett található vetésen.

Feltételezték, hogy egy őznél, illetve szarvasnál is nagyobb testű állatot látnak, ami a néhány száz méterre lévő község felé haladt, majd lefeküdt. Az ügyeletvezető azonnal a helyszínre küldött egy járőrpárost, hogy a településen élők élet- és vagyonbiztonsága ne kerüljön veszélybe. A mezőre kiérkező határrendészek megállapították, hogy az állat egy medve, ami érkezésükre felállt, majd néhány lépés után visszafeküdt a földre.

A rendőrök értesítették a helyi vadásztársaságot, illetve a szerb társszerveket. Felvették a kapcsolatot a határ közelében lévő szerbiai Kolut település állatkertjének vezetőjével is, aki visszaigazolta, hogy az ő két medvéje a ketrecében van. A kiérkező vadászok a járőrpárossal 19 óra 39 perckor járművel megközelítették az állatot, ami ettől megriadt, és átfutott Szerbiába, írta a rendőrség közleményében. Magyarországon régóta nem élnek medvék, Trianonnal együtt vesztettük el őket, idézi fel az Index.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Samu
2013. december 04. 22:55
Biztos, hogy medve volt? Ha egy csetnik felöltözik subába, nagy különbség nincs közte és a medve között! Sok volt a slyivovica és eltévedt?
xoxoro
2013. december 04. 22:25
Nem medve volt az, hanem az Örs vezér téri menóra-rongáló... Épp most lépett le Szerbiába a népharag elől. :)
Autofocus
2013. december 04. 21:03
Olvasta hogy casting lesz az MTVA-nál az esti meséhez, de utolsó pillanatban szóltak neki hogy Kálmán Olgával készített interjúja óta nem szereti annyira a kamera.
ciseaux
2013. december 04. 19:15
Szegény maci! Most valamelyik hisztérikus idióta majd jól kilöveti, vagy megeszik az éhezők...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!