Nemzetbiztonsági kockázat a kommunista múlt?

2013. március 20. 10:45

Ennek kapcsán kérdezte a NOL TV a kormánypártok képviselőit, akik nem voltak túl közlékenyek.

2013. március 20. 10:45

Egy fideszes javaslat alapján a kormány tagjainak nemzetbiztonsági átvilágításakor arról is nyilatkozni kellene, hogy álltak-e bármilyen kapcsolatban az előző rendszer idején az állampárttal. Ennek kapcsán kérdezte a NOL TV riportere a kormánypárti képviselőket a Parlament folyosóin.

Manninger Jenő szerint „biztos van kockázata”, de úgy véli, hogy sem Kövér László, sem Fónagy János nincs veszélyben, mert „a KISZ-tagság az nem” fog számítani. Fónagy János és Pintér Sándor nem válaszolt arra a kérdésre, hogy érintve érezné-e magát, ha elfogadnák a javaslatot.

Wittner Mária pedig visszakérdezéssel válaszolt: „Én azt szeretném megkérdezni magától, hogy volt-e hólapát a kezében?” Demeter Ervin, a törvényjavaslat előterjesztője így nyilatkozott: „Úgy gondolom, hogy ennél sokkal fontosabb problémákkal kell foglalkoznunk”. Harrach Péter pedig azt mondta, hogy ez olyan kérdés, amit „egy szóval nem lehet megválaszolni”.

A videóban felsorolták azokat a kormánytagokat is, akik kapcsolatban álltak az állampárttal, vagy annak ifjúsági szervezetével. Emellett felemlegetik, hogy Kövér László szocialista nagybátyja, Kövér József egy 2005-ös interjújában elmondta: a családban túlsúlyban vannak a baloldaliak, a mostani házelnök édesapja is párttag volt.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
becike4
2013. március 20. 21:15
Hogy futnak a svábbogarak.
kjkj945
2013. március 20. 17:47
Nyilvánosságra a 800ezret!
tatka46
2013. március 20. 17:11
Komcsi és kisz múlt? Emberek ki ürülne a parlament, pont annyi maradna amennyi reális lenne, de még a szélső jobb Jobbikot is beszámolom , elég lenne egy kis iroda is.
trabantkombi
2013. március 20. 14:09
kósa 20% elvtárs megmondta, hogy a kommunistáknál aljasabb nincs! Bozinyára a saját pártjára és kormányára gondolt! Itt az ideje egy igazi rendszerváltásnak!!! 2014!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!