Rostoványi: Nagy a zűrzavar a felsőoktatásban

2013. január 25. 09:51

A Budapesti Corvinus Egyetem rektora szerint a felsőoktatás nehéz, esetenként válságközeli helyzetben van.

2013. január 25. 09:51

Rostonyányi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora a közelgő felvételi időszakra utalva egy konferencián kijelentette: elég nagy a zűrzavar.

Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár szerint azonban a kormány jó úton jár. Maruzsa a felsőoktatás reformjának legfontosabb részeként az államilag tervezett keretszámok eltörlését emelte ki.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadhajdu
2013. január 25. 19:20
A fejkvóta rendszer miatt teljesen értelmetlen szakok lettek indítva, amelyekre a végzés után a piaci kereslet nulla. Ezután következett a BSc, MSc kétlépcsős képzés. Aki ezt kitalálta azokat egy BSc-s képzés kapott orvosokkal gyógykezeltetném. Mindezek előtt az ipari tanőlóképzés lett szétzüllesztve az angolszász iskolarendszer preferálásával a porosz oktatás ellenére. Mindezt leöntötték valami liberális katyvasszal. Köszönjök SZDSZ, köszönjök MSZP. P.S. És ne feledjük a jelenlegi egyetemi oktatókar felsőszintje még a KISZ munka alapján lett kiszelektálva. Na ezek után ne lenne zürzavar. A csoda az, hogy még van valami.
füst
2013. január 25. 13:30
A magyar felsőoktatás egy kalap ...-t ér. Szinvonaltalan, öreg, de tényleges gyakorlati tapaszattal nem rendelkező tanárok oktatnak, nem érdeklődő és félhülye diákokat. Tisztelet a kivételnek. Ez eddig is így volt, csak titeket ez nemigen zavart, mert a büdös langyosvízben megvolt a komfortotok, most meg nincs. Titeket csak az eddigi komfort hiánya zavar, nem pedig a káosz.
nyugalmazott tanár
2013. január 25. 12:11
Nagy a zürzavar a Rostoványi fejében. Csupa elméleti oktatásból álló szakokat olyan magas tandíjjal hirdetnek meg, amivel levitézlett közgazdászoknak juttatnak havi több milliós honoráriumokat. Na, ettől magas a tandíj.
Wazze
2013. január 25. 11:57
"Rostoványi: Nagy a zűrzavar a felsőoktatásban" IS....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!