Vona: Endrésik a párt megosztására szövetkezett

2012. április 26. 12:18

A Jobbik elnöke a párt belső ügyeit kiszivárogtató képviselőkkel kapcsolatban elmondta, hogy az általuk közölt információk alapjaiban hamisak.

2012. április 26. 12:18

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asi
2012. április 27. 11:35
Most akkor ? - Csurka: Vona Gábor szefárd zsidó http://mandiner.hu/cikk/csurka_vona_gabor_szefard_zsido
asi
2012. április 27. 11:15
http://komlomedia.hu/hir.php?hir=1165
asi
2012. április 27. 11:14
Ejtőernyősőket le(be)dobják a célterületre.
Obulus
2012. április 27. 08:58
Vona Gábornak, a Jobbik elnökének. Elnök Úr! Érdeklődéssel és aggodalommal figyelem a Jobbik tevékenységét, mely érdeklődés nem az egyetértés, a szimpátia, hanem az elutasítás mentén alakult ki, mivel meggyőződésem, ha szélsőségesen nacionalista politikájuk széles társadalmi bázisra találna, az menthetetlenül az európai lét perifériájára sodorná hazánkat. Tudom a válaszát, erre azt mondja, hogy most is ott van. Nincs ott. Nem állunk előkelő helyen, sokan megelőztek minket olyan országok is, amelyek hendikeppel indultak hozzánk képest, jóval fejletlenebb társadalmi és gazdasági struktúrával rendelkeztek, mégis sok tekintetben előttünk járnak, de gazdasági és társadalmi elemzések alapján, nem vagyunk utolsó helyen Európában, mint ezt Ön/Önök állítják. E bevezető után szeretnék a tárgyra térni, szórólapjukat és a Jobbik politikáját elemezni. Szórólapjuk címlapjának tetején mindjárt feltűnik nagybetűs RADIKÁLIS VÁLTOZÁST! szlogenük. Természetesen változásra szükség van, hiszen folyamatosan változik fejlődik körülöttünk a világ, de bizonyára ismeri Ralf Dahrendorf, a kiváló német szociológus mondását, hogy "a politikai rendszert hat hónap alatt meg lehet változtatni, a gazdasági rendszert hat év alatt, de a társadalmat csak hatvan év alatt." A szórólap alján pedig, a „NÉP NEVÉBEN” felirat olvasható, ami először Petőfi versét juttatja eszembe, majd a proletárdiktatúra kedvenc szófordulatát, amivel az úgynevezett népbíróságok koncepciós pereinek ítéleteit hirdették ki. A nép nevében nyissák ki, felszólítással kopogtatott hajnalban az ÁVH az ajtón, majd a nép nevében tartóztattak le, utána a nép nevében küldtek ártatlanul az akasztófára embereket. Milyen támogatottság, hány százalék kell ahhoz, hogy valaki a nép nevében lépjen fel? Gyakran hallani Önöktől, a cigánybűnözés kifejezést, sőt kampányukat nagy részben erre építették. Ez, mint bizonyára tudja, a kollektív bűnösség elve. Pl. A Benes-dekrétumok, a kollektív bűnösség elve alapján, magyarok elleni intézkedéseket jelentettek Csehszlovákiában. Ezt biztosan tudja, hiszen tanult történelmet, sőt úgy tudom, hogy történelemtanár végzettsége van. Azt is tudnia kell, hogy a bűnözésnek nincs semmilyen genetikai magyarázata. Ismerem a roma problémát, az iskolázottságuk hiányát. Természetesen nagy változásokra van szükség, rendet kell tenni, de először a fejekben. A szórólapon lévő többi általánosítással, hogy minden politikus bűnöző, csak Önök nem, nem foglalkoznék, gondolom megérti miért nem. Összességében a Jobbikot fasisztoid pártnak tartom, mert a fasizmus ideológiájára jellemző az Önöknél is tapasztalható történelmi mítoszok, szimbólumok használata, tömegfelvonulások szervezése, rasszista, antiszemita kijelentések, amely származás, vagy vérségi alapon különböztet meg embereket, félkatonai szervezet létrehozása, amely hatalomra kerülésük esetén, alkalmas lehet a diktatúra kiépítésére. Üdvözli Önt, egy a hazáját őszintén szerető és féltő demokrata, „Obulus” 2010.április
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!