Merkel Gauckot választotta

2012. február 20. 08:39

„Nem Superman és nem hibátlan ember” – így beszélt önmagáról Joachim Gauck, akit a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére jelöltek.

2012. február 20. 08:39

Joachim Gauck evangélikus lelkészt, keletnémet polgárjogi harcost, a volt NDK állambiztonsági iratait kezelő hivatal első vezetőjét jelöli a Német Szövetségi Köztársaság elnöki tisztségére a konzervatív-liberális kormánykoalíció az ellenzéki szociáldemokratákkal és Zöldekkel közösen – jelentette be vasárnap este Berlinben Angela Merkel kancellár, a kereszténydemokrata CDU elnöke.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr.Kvasztics Fedor
2012. február 21. 08:33
Német ismerősöm azt mondja, Merkel környezetében sok egykori NDK-s van. A nyugati részen nem szeretik őket, nem bíznak bennük.
bini
2012. február 20. 15:39
Merkelt miután megzsarolták a liberálisok beadta a derekát és Gauckot jelölte. Merkeléknek volt még két másik jelöltje Gauck mellett. Miután Gauck őnvallomásában azt találta mondani, hogy Ő alapjábavéve baloldali liberális konzervativ. Merkel megjegyezte, hogy ilyen" madárt" nem ismer a német politikai tagozodás. Merkel biztosan jobban ismeri az evanglikus egyház tevékenységét a diktatura éveiben, s mivel Gauck nem mai csirke, s a korábbi hivatalában ahol a STAZI aktákat feldolgozása folyt, húsz év után nagyon blamás lett, hogy az alkalmazottak között tucatjávol voltak alkalmazva korábbi ügynökök is. Ez annál is inkább kinos volt, mivel tudjuk, hogy a fal leomlása után tiltott volt stázi munkatársakat és ügynököket állami hivatalokban alkalmazni.
kjkj945
2012. február 20. 15:24
Merkel mér kell?
Senye Péter
2012. február 20. 15:17
Az elnök is, a kancellár is volt ndk-s. Nyugat- vagy Kelet-Németország kebelezte-e be a másikat?:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!