Orbán Viktor egyetlen dolgot mutatott be: hogy nincs érvényes gondolata a jövőnkről

2023. július 22. 13:26

Orbán csak annyira fontos, mint egy tüske a köröm alatt.

2023. július 22. 13:26
Tordai Bence
Tordai Bence
Facebook

„Ismét végtelenül kiábrándító beszédet tartott a fideszes kormányfő. A feladat az lett volna, hogy felelős vezetőként választ adjon az országunk és világunk jövőjét meghatározó legfontosabb problémákra, az ökológiai- és klímaválságra, valamint az ezzel összefüggésben álló krízisekre, mint a magyarok megélhetési válsága. De megoldások helyett Orbán Viktor egyetlen dolgot mutatott be: hogy nincs érvényes gondolata a jövőnkről.

A Fidesz-elnök irányt próbált szabni a politikai cselekvés számára, de ez a politika nem a jövő megnyeréséről, hanem a pillanat uralásáról szól. Egy felelős kormányfő ez alkalommal az igazságos zöld fordulatról, a szolidáris gazdaság és a fenntartható társadalom felé vezető út feladatairól beszélt volna. 
Ehelyett Orbán a kényszeres feszültségkeltést és provokációt folytatta, amely talán rövid távon szolgálhatja a Fidesz hatalompolitikai céljait, de egyértelműen rombolja az európai Magyarország hosszú távú sikerének esélyét. Az egyes társadalmi csoportok elleni hangulatkeltés és uszítás pedig nemcsak emberileg és erkölcsileg vállalhatatlan, de a legfőbb akadálya egy szolidáris, a válságoknak ellenálló társadalom kialakításának.

Nem hallottunk szembenézést a mögöttünk álló közel másfél évtized fideszes kudarcaival sem: a legfontosabb közszolgáltatások, az oktatás, egészségügy és a szociális ellátórendszer néhol lassú elsorvasztásával, néhol gyors ütemű szétverésével, a demokrácia felszámolásával és ezzel összefüggésben a politika alá rendelt gazdaság – a regionális vetélytársaktól való – mind látványosabb lemaradásával, Magyarország természeti kincseinek elvesztegetésével és környezeti állapotának folyamatos, intenzív romlásával.

És miközben a fideszes projekt legfeljebb hatalompolitikailag sikeres, de társadalmilag, gazdaságilag és környezeti szempontból teljes kudarc, Orbán Viktor úgy tesz, mintha arra lenne hivatott, hogy Európa és a világ problémáit is komoly hatalmi tényezőként kezelje – de csak annyira fontos, mint egy tüske a köröm alatt.

Orbán az általa vezetett Magyarországot önhittségében hídnak látja Kelet és Nyugat között, miközben Keletről nézve a fideszes miniszterelnök legfeljebb hasznos hülye, a keleti geopolitikai terjeszkedés szolgálóleánya, Nyugatról nézve pedig politikai pária, az Európa gazdasági perifériájára csúszó ország korrupt és opportunista vezetője.”

Nyitókép: Tordai Bence Facebook-oldala

 

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi-2
2023. július 24. 04:14
Hát, igen, igazad van Bence! A ti jövőtökről nincs gondolata, mert ti menthetetlenek vagytok! Annak a gondolkodásnak, amit ti képviseltek, nincs jövője!
urban63
2023. július 23. 12:15
Ismét végtelenül kiábrándító a megnyilvánulásotok! Akváriumban élő halaimnak nagyobb az iq-uk. Nincs érvényes gondolatod a jelenről sem, csak a mantrának megfelelően pofázol. Túl élitek a választásokat, ezen agyalj baromarc mert így egyre lejjebb csúsztok, ami jó!! KA..ád teszel úgy mintha meghatározó politikai erő lennél, te tüskés vécépapír....
lofejazagyban-2
2023. július 23. 09:10
és azt, hogy mi az "érvényes gondolat" a komcsi hazaárulók döntik el. Anyám, borogass!
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 23. 08:01
"Orbán az általa vezetett Magyarországot önhittségében hídnak látja Kelet és Nyugat között, miközben Keletről nézve a fideszes miniszterelnök legfeljebb hasznos hülye, a keleti geopolitikai terjeszkedés szolgálóleánya, Nyugatról nézve pedig politikai pária, az Európa gazdasági perifériájára csúszó ország korrupt és opportunista vezetője.” .................... MI NEM VILÁGOS, KOLHOZCSELÉDEK?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!