Mit gondolunk a Libriről, avagy mi a különbség az énekesmadarak és az emberek között?

2023. június 15. 10:06

Az a különbség, hogy az énekesmadár nem szarik a fészkébe, az ember meg néha igen.

2023. június 15. 10:06
null
Ésik Sándor
Diétás Magyar Múzsa

„Mit gondolunk a Libriről, avagy mi a különbség az énekesmadarak és az emberek között?

Az a különbség, hogy az énekesmadár nem szari a fészkébe, az ember meg néha igen. Mi az énekesmadarak példáját szeretnénk követni.

Sem Kertész Balázs, sem én nem gondoltunk arra, hogy valaha könyvet írjunk és arra se, hogy a hazai könyvpiac egyik meghatározó szereplője adja ki a könyvünket.

Mindez azért történt, mert a Libri kiadó (mely a Libri csoport egyik tagja) vezetője három éve elengedett egy klasszikus »cold call«-t és felkért könyvírásra.

Ezután megküzdöttek a szétszórt, mély depressziós epizódokra hajlamos természetemmel, és segítettek abban, hogy a könyv létrejöjjön. Ugyanezt végigcsinálták Kertésszel is. A folyamat során mi a Librinél kizárólag elhivatott és a szakmájukhoz nagyon értő emberekkel találkoztunk, akik nélkül most nem lennénk a Könyvhéten dedikáló szerzők.

Ezeknek az embereknek a jószándékáról, becsületéről, elhivatottságáról tehát csak a legnagyobb elismerés hangján tudunk nyilatkozni. Nem fogunk róluk, a cégükről sem most, sem máskor rosszat mondani.

Természetesen tudjuk, hogy mennyit ér egy nerenc ígérete, hogy nem lesz belenyúlás. Természetesen olvastuk, hogy az írószövetség és más szoponcok már be is jelentkeztek, hogy ők majd jobban tudják az olvasónál, hogy milyen könyveket kell kitenni a polcra.

Sajnos nekünk is vannak baljós előérzeteink azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a dolog vége. Balázzsal egyetértve azt mondtuk, hogy mivel idén mindenféle magán- és szakmai dolgaink miatt úgyse írnánk könyvet, halasztódjon el a felkérésünk jövőre, a NER nem szokott 3-4 hónapnál többet várni azzal, hogy kimutassa a foga fehérjét.

Ha a Libri más céggé válik, mint amilyen eddig volt, arról a szokott barátságos, vitriolt egyáltalán nem tartalmazó stílusunkban fogunk megemlékezni. Annak a cégnek, ami most a Libri (kiadó) viszont hálával tartozunk és az ott dolgozó embereket nagyon nagyra tartjuk. Nem fogjuk háromszáz megosztásért és ezerötszáz lájkért látványosan utálni őket. Van nekik enélkül is pont elég bajuk.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. június 17. 10:13
Ki ez az ornitológus, aki azt hiszi, hogy a madarak szobatiszták?
Krupp Skya
2023. június 15. 21:37
Ami Ésik az nem Úlik.
Royce2.0
2023. június 15. 21:24
gyanúsan hajaz a ganyé komonista nyelvezete az itt kommentelgető tetűládákéra. nem is olvastam végig.
Jose
2023. június 15. 17:30
Ez az ember egy suttyó. Ja, hogy könyvet írt...? Amit ki is adtak...? Bocs, akkor talán mégsem sutyer? Nem is tudom... Aszongya: "mennyit ér egy nerenc ígérete" és "más szoponcok". Ja, egy kocsmában lehet így beszélni, de egy "írótól" vagy csak intelligens embertől mást várok. Biztos nagyon maradi vagyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!