Fodor Gábornak megjött az esze

2023. június 08. 18:37

Az egykori SZDSZ-es miniszter hangsúlyozta, jobban járna az ellenzék, ha a kormánnyal együtt kiállna Brüsszelben az uniós pénzekért.

2023. június 08. 18:37
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Ujhelyi István újfent maffiázta a magyar kormányt, Cseh Katalin megismételte az unalomig szajkózott mantrát arról, hogy nem ők akadályozzák az uniós pénzek megérkezését, hanem Orbán politikája. Fodor Gábor érdekes módon ezt nagyon másképp gondolja. Az egykori SZDSZ-es miniszter hangsúlyozta, jobban járna az ellenzék, ha a kormánnyal együtt kiállna Brüsszelben az uniós pénzekért. Erről azonban Gyurcsányék hallani sem akarnak.

Fodor Gábor az ATV-ben pontosan ezt mondta: »Szerintem az ellenzéknek azt kellene csinálnia, hogy a kormánnyal együtt közösen kiáll Brüsszelben amellett, hogy Magyarország kapja meg ezeket a pénzeket. Ezzel tudná demonstrálni az ellenzék, hogy a saját, rövid távú érdekeivel szemben fontosabbak az ország érdekei. És szerintem ezzel nagyobb esélye lenne arra, hogy több támogatót szerezzen az országban.«

Ez a vélemény azért is meglepő a volt SZDSZ-es minisztertől, mert teljesen ellentétes azzal, amit a politika szemétdombjára dobott Szadesz ideológiai utódai, a Demokratikus Koalíció és a Momentum képvisel. Sokak szerint azért lehetne megfontolandó a baloldal számára a kormány melletti közös kiállás a brüsszeli pénzekért – magam is írtam erről néhányszor az elmúlt időszakban – ,mert kicsi a valószínűsége annak, hogy az Európai Unió úgy alakítja politikáját, hogy az esetleg kormányváltást idézhet elő, amelyben a balosok annyira reménykednek.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. június 09. 21:58
1. Ha ide jönnének az EU-s pénzek, akkor az ellenzéknek az volna a dolga, hogy jól használják fel. Az eredménye meg a kormánynál jelentkezne. Ezt nem lehet, nem lehet érdeke az ellenzéknek a kormány sikeressége. Akkor már dögöljön meg mindenki tehene. 2. Az ő pénzük mindenképp megvan, euróban, dollárban. 3. Nem ez a parancs az USA-ból.
Palatin
2023. június 09. 17:02
Ilyen gyorsan azért ne oldozzuk fel Fodor Gábort. Fodor Gábor egy rafinált ellenzéki, aki "mérsékeltnek" próbálja magát eladni, de nem tud kibújni a böréböl. Ö is csak egy Orbán-fóbiás figura, aki kétségtelenül az intelligensebb ellenzékiek közé tartozik, akivel legalább beszélni lehet. Mert a legtöbb ellenzéki politikus annyira sötét, hogy még normálisan beszélni se lehet velük. Képzelj el egy Jakabot, egy Szabó Timeát, egy Tordai Bencét, lehet ezekkel egyáltalán értelmesen szót váltani? Dehogy lehet. De a többi is nagyon hasonló. Elképesztö egy társaság. Az ember szinte örül, ha nagy nehezen elökerül egy ellenzéki, akivel, - mégha alacsony szinten is -, de beszélni lehet. Te úristen, mi lenne itt, ha ezek vezetnék az országot..... De ne feledjük, Fodor célja ugyanaz, mint Gyurcsányé: A budapesti, - volt SZDSZ-es, MSZP-s, ma DK-s lumpen-elit kezébe átjátszani az ország fölötti uralmat, hogy aztán ugyanúgy tovább fosztogathassák, ahogy azt a korábbi kormányzásuk alatt tették. Mert öket, - miután megnyítják a határokat -, az unió már ne fogja "jogállamisággal" vádolni, és ellenörizni sem fogja, szabad kezet kapnak, ahogy ezt 2006-ban is láttuk, amikor az uniónak egyetlen elítélö szava nem volt Gyurcsány vérengzései ellen.
Lajoss
2023. június 09. 14:24
Józsi bácsi,neked már régen elment..
01234567890
2023. június 09. 12:44
Mi a f.szt csinál a Fidesz 13 képviselője? Farkukat simogattatják, meleg orgiákra járnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!