Fodor Gábornak megjött az esze

2023. június 08. 18:37

Az egykori SZDSZ-es miniszter hangsúlyozta, jobban járna az ellenzék, ha a kormánnyal együtt kiállna Brüsszelben az uniós pénzekért.

2023. június 08. 18:37
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Ujhelyi István újfent maffiázta a magyar kormányt, Cseh Katalin megismételte az unalomig szajkózott mantrát arról, hogy nem ők akadályozzák az uniós pénzek megérkezését, hanem Orbán politikája. Fodor Gábor érdekes módon ezt nagyon másképp gondolja. Az egykori SZDSZ-es miniszter hangsúlyozta, jobban járna az ellenzék, ha a kormánnyal együtt kiállna Brüsszelben az uniós pénzekért. Erről azonban Gyurcsányék hallani sem akarnak.

Fodor Gábor az ATV-ben pontosan ezt mondta: »Szerintem az ellenzéknek azt kellene csinálnia, hogy a kormánnyal együtt közösen kiáll Brüsszelben amellett, hogy Magyarország kapja meg ezeket a pénzeket. Ezzel tudná demonstrálni az ellenzék, hogy a saját, rövid távú érdekeivel szemben fontosabbak az ország érdekei. És szerintem ezzel nagyobb esélye lenne arra, hogy több támogatót szerezzen az országban.«

Ez a vélemény azért is meglepő a volt SZDSZ-es minisztertől, mert teljesen ellentétes azzal, amit a politika szemétdombjára dobott Szadesz ideológiai utódai, a Demokratikus Koalíció és a Momentum képvisel. Sokak szerint azért lehetne megfontolandó a baloldal számára a kormány melletti közös kiállás a brüsszeli pénzekért – magam is írtam erről néhányszor az elmúlt időszakban – ,mert kicsi a valószínűsége annak, hogy az Európai Unió úgy alakítja politikáját, hogy az esetleg kormányváltást idézhet elő, amelyben a balosok annyira reménykednek.”

Nyitókép: Képernyőfotó

***

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik