Kapar a kurta

2023. június 05. 09:13

Tulajdonképpen ez történik idehaza.

2023. június 05. 09:13
null
Batka Zoltán
Népszava

„A magyar nép egyharmadát kitevő szekta »kétharmadára« való hivatkozással a kommunista államosítások óta legnagyobb, államilag szervezett lopása zajlik hazánkban. 

Ami viszont a Rákosi-érán is túltesz, az a Orbán-família őrületes gazdagodása. A klán ma már bizonyíthatóan 100 milliárd körüli magánvagyonnal rendelkezik. Ha eltekintünk az olyan tündérmeséktől, hogy a Mészáros Lőrinc-szerű szellemi kalibereknek semmiből lett százmilliárdos cégvagyona, tényvalónak tűnik, hogy Orbán, strómanjain át ellenőrzött vagyona mérete meghaladhatja az 1000 milliárd forintot. A Fidesz »gazdasági elitnek« nevezett parazitokráciája pedig mára az ország gazdaságának legalább egyharmadát sápolja le. Másra nem képesek.

A gátlástalan lopás ideológiája az volt, hogy a perifériás-tőkeszegény Magyarországon a protekcionista állami inkubátor alatt kitermelődik egy nemzeti nagytőke, amely az ország gazdasági motorja lehet. Nem jött össze. 12 év alatt egyetlen, a világpiacon versenyképes magyar multi sem jött létre. Egyszerű az ok: a mintaországnak tekintett Szingapúr, Dél-Korea magasan képzett elitje óriási összegeket fordított mindenekelőtt az oktatásra. A Fidesszel viszont jobbára a Márai által megénekelt félművelt, sunyi parasztok kerültek nyeregbe, akik tudománya addig terjedt, hogyan kell átverni az EU-t a méregdrágán kevert betonnal meg pusztába épített lombkoronasétánnyal. A tanáraikra meg máig haragszanak, amiért egyest kaptak földrajzból meg matekból.”

Nyitókép: Képernyőmentés/Mandiner-archív 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik