Ki a papokkal az iskolákból!

2023. április 15. 21:56

Rendszeressé váltak azok a híradások, amelyek egyes papok gyerekekkel szembeni szexuális bántalmazásáról, visszaéléseiről szólnak.

2023. április 15. 21:56
null
Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM)
Igen Szolidaritás

„Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom felhívja a kormányt, hogy változtasson az egyházakkal kapcsolatos politikáin, különösen a köznevelés területén!

Az ISZOMM elismeri a hitoktatással összefüggő esetleges szülő igényeket, ám inkább van figyelemmel arra, hogy magyar lakosság többsége ateista, illetve igen nagy többsége egyház-, illetve templomkerülő.

Sajnos rendszeressé váltak azok a híradások, amelyek egyes papok gyerekekkel szembeni szexuális bántalmazásáról, visszaéléseiről szólnak. Ezeket azonban mind a hatóságok, pláne az egyházak igyekeznek radar alatt tartani. A felszínre törő ügyek mögötti látencia minden bizonnyal ugyancsak erős, ami komoly társadalmi aggodalomra ad okot.

A Párt álláspontja szerint a közoktatás állami feladat, amelyben a külső közreműködők dolga legfeljebb kiegészítő jellegű lehet. A papok a legtöbbször nem rendelkeznek pedagógiai ismeretekkel, vagy képességekkel, még kevésbé a modern kornak megfelelő szakmai képesítéssel.

A belső hitük azonban sokszor hormonvezérelt vágyakkal párosul,

márpedig ezek sem külön-külön, kiváltképp együttesen nem erőltethetők a gyermekek világába. Kifejezetten bántó, ahogy az állam a szexualitással kapcsolatos képi, irodalmi előfordulásokat üldözi, ugyanakkor mindennemű szűrés nélkül, testi közelségben a tanulókra szabadítja a papokat, akik között sajnos kirívóan sok az ájtatoskodó szexuális ragadozó. Ez tűrhetetlen.

Az ISZOMM programjában a magas minőségű oktatás széles körű elérhetőségét szorgalmazza, amiben azt egyházaknak nem lehet domináns szerepe.”

Nyitókép: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. április 23. 19:11
"Ki a tanárokkal az iskolákból, ki az edzőkkel a sportból, ki a rokonokkal a családból!" Nem kell minden tanárt kizárni az iskolákból, hiszen akkor bezárna az iskola. CSAK a pedofilokat, a buzi gyermek-molesztáló bitezsoltikat kell kiszűrni! Az edzőket sem kell kirakni a sportból, mert akkor megszűnne a sport. A gyermekeket fogdosó öcsibácsikat viszont ki kell szűrni, hogy megtisztuljon a sport, nyugodtan tudjanak a gyermekek sportolni. A rokonokat sem kell kirakni a családból, viszont a pedofilokat le kell csukni. Mindenhol. Ugyanezt az elvet kellene tehát alkalmazni az egyházakra is, csakhogy a Római Katolikus Egyházban paphiány van, védi sokszor a klérus a pedofil papokat, leginkább a gyermekrontás bűntettének kiderülése esetén az áthelyezés a gyakori a paphiány miatt, és az "Egyház jó hírnevének" a védelme okán, vagy lefizetik az áldozatokat, hogy halgassanak. Vannak esetek, amikor lebuknak a magyarországi gyermekrontó katolikus papok, egy eset a múlt hónapból: https://nuus.hu/bulvar/bunugy/0306/pedofil-katolikus-pap-bukott-le-magyarorszagon/ vagy gondoljunk például a Hodász "atyát" megrontó katolikus papnak, "atyának" az esetére. Viszont a felderített esetekhez képest nagyon nagy a látencia, azaz sok bűneset nem derül ki, ennek több oka is van. Van amikor a bíróság nem tudja bizonyítani a papok által valóban elkövetett bűncselekményeket, ilyenkor a klérus és a lelkes hívek a "rágalmazás" vádjával szégyenítik meg a papok áldozatait. Ha a bíróság bizonyítja a papok bűnösségét, akkor pedig a Római Katolikus Egyház nagy összegeket fizet a papok által megrontott áldozatoknak és hozzátartozóiknak a hallgatásukért cserébe, és a hivatalos egyházi kommunikáció ilyenkor a "nem történt semmi". A gyermekek ( többségében kisfiúk) szexuális megrontása valójában csak a csak a jéghegy csúcsát jelentik a katolikus papok mély erkölcsi romlottságának és istentelenségének. A papok romlottságának büdös-bűnös jéghegye tartalmazza a bejárónővel titkos szexuális viszonyban élő papokat, a homoszexuális, titokban egymással járogató (szexuális viszonyt folytató) papokat, illetve a férfi prostituáltakkal egyelgő papokat is, ez utóbbiról egy magyar példa: https://www.blikk.hu/aktualis/dobbenetes-templomban-elegitette-ki-a-fiut-a-pap/wx2x34w illetve a pornóra maszturbáló papokat egyaránt. Ezeket az egyházi narratíva "cölibátusban élő, Istent szolgáló, imádkozó" papoknak ír le, elkendőzve a mély erkölcsi romlást, az erkölcsi bűnöket, olykor Btk. szerinti bűncselekményeket is. Reméljük a pápa tevékenysége tisztulást hoz az említett erkölcstelenségek felderítésében, vagy csak az isteni igazságszolgáltatásban bízhatunk az istentelen papok gonoszsága esetében?
tartarossz.blog
2023. április 16. 23:36
Én most akarok egy rövid esszét írni a blogomra Rákosi Mátyás Isten-felfogásáról, mert rég írtam, tudna valaki segíteni ebben?
kishal
2023. április 16. 23:31
Jó reggelt kívánok! Még egyházi fenntartású általános iskolában is laikus hölgy hitoktatók oktatnak már jó ideje. (Nem is lenne rá papi kapacitás) És nem az "rendszeres ... híradások" apropóján, hanem pont az ilyen hisztériakeltő aljadékok miatt.
Fundamentalista
2023. április 16. 22:14
"...ám inkább van figyelemmel arra, hogy magyar lakosság többsége ateista, illetve igen nagy többsége egyház-, illetve templomkerülő." Szanyi elvtárs! Te és az előd elvtársaid (Kohn Béla, Klein Ottó, Rosenfeld Mátyás, Csermanek János és a többiek) több, mint 100 éve mindent meg is tettetek/tesztek a hitetlenség terjesztéséért. A Sátán hathatós támogatásával (akinek eladtátok a lelketeket) már értetek el statisztikailag alátámasztható eredményeket, amelyek látszólag a sátáni bandátokat igazolja. Most is ezt tetted. Csakhogy... tudd meg: Isten matekja más! Jó lenne ha elkezdenéd félni Istent, egyszer Te is számot adsz mindenről az ítélőszéke előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!