Visszaadjuk a reményt, lesz magyar euró!

2023. április 27. 11:28

Orbán az elmúlt 13 évben elvette tőlünk annak a reményét, hogy bevezethetjük az eurót.

2023. április 27. 11:28
null
Dobrev Klára
Dobrev Klára
Facebook

„Sokkal jobban élnénk, ha már bevezettük volna az eurót. Ebben biztos vagyok. Ha megnézzük az eurót használó országokat, azt látjuk, hogy kisebb az infláció, nincs akkora élelmiszeráremelkedés, egyszerűen kiszámíthatóbb a gazdaságuk. Ma a gazdasági konferenciánkon Bod Péter Ákos volt jegybankelnök is arról beszélt, hogy egyértelmű versenyhátrányba kerül az ország, mert a jelenlegi kormány nem akar eurót.

Orbán az elmúlt 13 évben elvette tőlünk annak a reményét, hogy bevezethetjük az eurót. De én azt mondom, hogy ne mondjunk le a közös álmunkról. Elkötelezett híve vagyok a magyar eurónak, ezért, ha rajtam múlik, Magyarországon is bevezetjük a közös európai uniós fizetőeszközt.”

Nyitókép: PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HunAttila
2023. április 30. 16:03
Olyan, hogy magyar Euro nincs. Amerikai látványdollár, amit Euronak kereszteltek. Pl. Ausztriában, mikor bevezették 2 db 0,5 l sört lehetett venni az átlagáruból 1 Euroért. Egy év múlva már csak egyet. Jó 10 évig schillingben számoltak, van, aki még most is. Azóta is verik a falba a fejüket. Kérdés: az angolok miért ragaszkodtak a Fonthoz? Ott van a City. Ha valakik konyítanak a pénzhez, akkor ők biztosan. Ja! A banya az árnyékszéken álmodozik. Röhej.
Jooee
2023. április 30. 13:29
Na az hiányozna még a magyaroknak te hülye kurva!
Hoth
2023. április 30. 12:37
Vhogy arra emléxem hogy az MSZP kormányzás alatt volt a jegybanki alapkamat időnként olyan 14-16%körüli..akkor mekkora volt az inflácio tessék mondani?
Salamander
2023. április 29. 01:18
Magyarország 2010 után soha nem akart eurót. Előtte meg Gyurcsány rendezte el, hogy a közelébe ne jussunk az ERM II. rendszernek. Erre 2023-ban jön Fletó vastag bolgár felesége és elkezd arról delirálni, hogy bizony nekünk kell az euró. Dobrev pénzügyi szakjogász: szakmailag fesse le nekünk, milyen előnyünk lenne az euró bevezetésével - de ne úgy, ahogy anno Medgyessy emlegette a bécsi cukrászdát... mert az nem volt igazi "szakmai érvelés", csak hecckampány. Én 10 olyan indokot tudok említeni, ami miatt nagyon messzire el kell felejteni, hogy Magyarország pénzügyi (monetáris és fiskális) szuverenitását/ önállóságát feladjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!