Itt az ellenzék beszél

2023. április 18. 15:17

A világ összes civilizált országában bőven elegendő apropó lenne egy tartalmas beszélgetésre egy politikussal.

2023. április 18. 15:17
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Itt volt a hétvége, gondoltuk, megnézünk pár Karácsony-interjút a közmédia archívumából. Nem kellett sokáig keresgélni: négy év alatt egyetlen beszélgetést sikerült rögzíteniük vele, az is nagyrészt arról szólt, hogy miért kocsival érkezett a közösségi közlekedéssel csak kínkeservesen és irracionális időráfordítással megközelíthető, Óbuda-külsőn lévő tévéstúdióba, ahová a kiperelt számlák tanúsága szerint a stáb nagy része is taxival, vagy vállalati autóval jár. Találtunk viszont mást: megszámlálhatatlan Tarlós-interjút például. Az előző főpolgármester törzsvendég volt a Ma reggelben, ahol testes monológokban fejthette ki – közbekérdezés és ellenvetés nélkül – nagyívű gondolatait; a választási kampányban olyan szakértőkkel körítve, akik rendre számokkal is alátámasztották, milyen behozhatatlan előnnyel vezet (a meg nem hívott) Karácsony előtt.

Akkor legalább egy jó Márki-Zay interjú – gondoltuk, elvégre a világ összes civilizált országában bőven elegendő apropó lenne egy tartalmas beszélgetésre egy politikussal, ha ő az egyesült ellenzék közös kormányfő-jelöltje – mi lehet közszolgálatibb feladat egy miniszterelnök-aspiráns saját hangú bemutatásánál? És nem is kellett csalódnunk: rengeteg anyag készült vele – a választás után. A nagy megméretés előtt azonban csak egy: megkapta ő is a kötelező öt percet, amennyi nálunk az ellenzéknek jár.

Magyarország olyan hely, ahol a közpénzből, mindannyiunk adójából fenntartott tévében és rádióban nem az ellenzéki szereplők mondják el, hogy mit kínál az ellenzék, hanem a kormánypárt által a mi pénzünkön megfizetett fideszes megmondóemberek közlik – szigorúan közszolgálati alapon, a BBC-sztenderdek szerint –, hogy mit gondol erről a Fidesz. Így tudhattuk meg tavaly tavasszal, hogy ha győz a baloldal, vége a rezsicsökkentésnek, emelkedni fognak az adók, és a nyugdíjasok is megnézhetik magukat. (Ezek szerit tehát győztek?)”

***

Nyitókép: Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pumuklik
2023. április 19. 09:46
Hargitai tisztára nyalja kamugeli szaros valagát. Egészségére! Maradékot ne felejtse el letörölni! ...
Megtalálta
2023. április 19. 08:03
A Népszava még él?
Palatin
2023. április 18. 21:35
Radnóti, kedvenc költöm ma ilyesmit írna Karácsonyról: Nem tudhatom Karácsony, hogy neked e város mit jelent, Nékem szűkebb hazám e gyöngyszem, örök, ékes és szent. A sors cikcakkos útjain barangolván, ha újra megcsodálom, Praclid nyoma szívem csücskén oly rút, hogy falra mászom. Hát mit tettél bölcsömet ringató kis hazámmal te ripacs? A városunk fennségét akarókkal miért vagy oly makacs? Miért vagy mostoha Lánchidunkkal, hogy az már tragacs? Egy bohóc vagy Gergő, bár sapkádról hiányzik a pamacs. Árpádunk helyett te Gyurcsányt, e simlis kóklert kedveled, Benne kenyéradódat, pártolódat, utad egyengetőjét leled. Hazád, városod nincs neked, szemed a dícsfénybe réved, Álmodban előtted térdel, kegyeidért esengve árva néped. Mert bölcs és hazádat szerető nem lévén, te lankadt manó, Egy személyben is murisabb vagy mint a jó Hacsek és Sajó. Mamlaszságban, balgaságban sehol nincs hozzád fogható, Se, ki bolsevista árulásra oly szószegön és rögvest kapható.
Palatin
2023. április 18. 21:30
Budapest föpolgármesterét az egész országnak kellene megválasztani, hiszen az ország fövárosáról van szó, a vidékieknek sem mindegy, hogy ki vezeti a fövárost. Ezt úgy tudnám igazságosan elképzelni, hogy a vidékiek szavazat csak egy felet érne, niszen ök mégsem ott laknak. De nekik is legyen belelszólásuk. Szeretném, ha valamelyik párt felcsípné ezt a javaslatot. A Mi Hazánkra vagy a Fideszre gondolok, hiszen a gyurcsányisták a fövárost a saját homokozójuknak tekintik és úgy hisztiznének, mint egy hároméves.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!