Egymásnak feszült Orbán és Matolcsy

2023. március 08. 16:55

Az Árnyékkormány szerint nem menti a korábban elkövetett hibákat, hogy Matolcsy vállalta a nyílt konfrontációt.

2023. március 08. 16:55
null
Bodnár Zoltán
MTI-OS

Matolcsy György ma az Országgyűlésben kimondta azt, ami eddig is nyilvánvaló volt: elvi ellentét van a jegybank és a kormány között. Az éveken át folytatott hibás jegybanki monetáris politika után a Magyar Nemzeti Bank tavaly ősszel beismerte, hogy Magyarországra az Európa-bajnok orbáni infláció jelenti a legnagyobb fenyegetést.

Az Árnyékkormány szerint nem menti a korábban elkövetett hibákat, hogy Matolcsy vállalta a nyílt konfrontációt az Orbán-kormánnyal, amely végleg elvesztette az irányítást a magyar gazdaság felett, csak sodródik az eseményekkel, és nincs sem hosszú- sem rövidtávú válságkezelési, gazdaságpolitikai koncepciója. Az infláció elleni intézkedései csak fokozták az inflációs nyomást, a költségvetés hiánya pedig február végére elérte az egész évre tervezett hiány 44%-át. A költségvetési egyensúly érdekében tett intézkedések elégtelenek, pedig az Orbán-kormány már így is a soha nem látott megszorítások kormánya lett.

Az Orbán-kormány az infláció helyett az árstabilitást helyreállítani törekvő MNB ellen harcol, amint azt Nagy Márton nyilatkozatai nap mint nap bizonyítják.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

***

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2023. március 10. 09:33
Tehát megerősíted hogy a jegybank független, add tovább a libernyákoknak is..
Brandon the great Negro
2023. március 09. 08:12
Diktatúrában már csak így megy ez.... vagy várj csak!
Gyzoltan
2023. március 09. 07:02
A vezetésben is érvényesül a zsidó SZDSZ Magyarországra vonatkozó örök érvényű jelmondata, doktrínája; "Minél rosszabb, annál jobb" Talán megfontolásra érdemes Mária Terézia; MÁRIA TERÉZIA, Ausztria, Magyarország és Csehország királynője "A továbbiakban egy zsidó sem maradhat itt, mindegy milyen indoklással írásos engedélyem nélkül. Nem ismerek egy másik kellemetlen kártevőt az államon belül, mint ezt a fajt, akik csalásukkal, uzsorájukkal és pénzkölcsönzésükkel elszegényítik az embereket és semmitől sem riadnak vissza, amit egy tisztességes ember nem csinál. Következésképpen amennyire csak lehet, meg kell szabadulnunk tőlük."
amca
2023. március 08. 23:01
Matolcsynak,meg ennek a Baromez Bodnárnak meg a prliknak elmagyarázom. Van a meccs. Amit meg kell nyerni. Minden áron . MindenÁRON. Utána lehet polemizálni. 2010. 2014. 2018 2022. 2026. 2030. 2034. 2038
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!