Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra

2023. február 04. 15:17

Pressman nagykövet jogosan utalt is erre válaszában, nem a kormány belpolitikáját bírálta, hanem a külpolitikáját, azon belül is az orosz érdekek képviseletét.

2023. február 04. 15:17
null
Szent-Iványi István
Facebook

„Már a világsajtót is bejárta (The Washington Post, Politico stb.), hogy Szijjártó Péter durván kioktatta David Pressman Budapestre akkreditált amerikai nagykövetet, amiért szerinte kijelentéseivel beavatkozik a magyar belpolitikába. Csakhogy Pressman nagykövet, jogosan utalt is erre válaszában, nem a kormány belpolitikáját bírálta, hanem a külpolitikáját, azon belül is az orosz érdekek képviseletét. Ehhez pedig, mint egy szövetséges ország nagykövetének, aki aggodalommal látja, hogy partnere nem az elvárható szövetségesi lojalitás jegyében jár el és ezzel a szövetség egészének az érdekeit veszélyezteti, joga van, sőt a Külügyminisztériuma ezt el is várja tőle (az amerikai külügyi szóvivő ezt megerősítette).

De van egy ennél nagyob baj is Szijjártó szövegével. Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra. A bagoly ne oktassa ki a verebet a nagyfejűségről. Szijjártó Péter 2020. őszén, az amerikai elnökválasztás hajrájában egy olyan videót osztott meg, amiben Joe Biden elnökjelöltet azzal gyanúsította meg, hogy a fia állítólagos ukrajnai korrupciós üzelmeinek az érdekében járt el. Az viszont tényleg és egyértelműen beavatkozás volt egy másik ország legfontosabb belpolitikai eseményébe, az elnökválasztásba. Arról most ne is beszéljünk, hogy a magyar kormány és a hozzá közel álló médiavállalkozók hogyan avatkoztak be Észak-Macedónia, Szlovénia belpolitikájába vagy a francia elnökválasztásba Le Pen elnökjelöltnek nyújtott anyagi támogatással, vagy Bosznia-Hercegovina belső viszonyaiba Milorad Dodik pénzügyi támogatásával. Felsorolni is nehéz, hogy hányféleképpen avatkozott be már a magyar kormány vagy annak holdudvara más országok belügyeibe. Nagymértékű szemérmetlenség kell ezek után azon háborogni, hogy egy nagykövet kritikai megjegyzést tesz a kormány külpoitikájára.”

***

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 08. 21:26
A trágárkodásod nem pótolja a nemlétező érveidet faszfej. A nácizás rossz zsidó szokás mesüge. Olvasgass: https://hu.wikipedia.org/wiki/..(politikus) 2010-2015 https://www.fajltube.com/gazda.. A buzi zsidó takony akkreditációját a kakadu hagyta jóvá, nem függetlenül attól, hogy a gyáva köpcös geci csicska is jóváhagyta - azok után persze, amiket fröcsögött már a kinti meghallgatásai során. Haza is a kakadu küldheti a buzi zsidó taknyot az usa-ba ezek után, mert joga van rá, csak tökei nincsenek hozzá se neki , se a vétótlan köpcös geci gazdájának. Most már csak azt áruld el nekem, miért hazudozol rólam és a szadeszos magyargyűlölő köpcös geci általi kinevezéséről, az usa-ból szalajtott buzi zsidó akkreditációjáról? Az pedig elég szánalmas teljesítmány mesüge, amikor zsidó módra tagadod a tényeket. Be is égsz vele, akárcsak a primitív nácizással.
Igazszó
2023. február 07. 16:17
Ezt a szdsz-es szarjankót a vétótlan gyáva köpcös geci ljubjanai nagykövetként fizette 6 éven át. Elképesztően kártékony és hiteltelen ez az szdsz-es szarjankó és a vétótlan köpcös geci haverjai is. A konkrét esetre térve: Szerintem az a fogyatékos, az a hazaáruló normalitásellenes mocskos geci, aki elfogadta az akkreditációját ennek a deviáns buzinak. De az még fogyatékosabb, aki nem zavarja innen haza a picsába ezek után amiket itt beszélt, írt ő meg a gazdái. Szóval a kakadunak szólj te szdsz-es seggfej, vagy a vétótlan köpcös geci haverodnak, hogy ne legyenek már ilyen szánalmasan gyáva csicskák, eltűrve a buzi kancsal amerikába telepített zsidó hazudozását, acsargását és uszítását. Ne nekünk ugass. A tettek érdekelnek minket, nem a hazug dumátok!
palicsi
2023. február 06. 16:58
"Akinek vaj van a fején, az ne menjen a napra" Akkor kedves baloldaliak, vásároljátok fel az összes D vitamint!
Lmcwelt
2023. február 05. 18:59
Bizony mondom, nekünk se tetszik az USA külpolitikája, amivel folyamatosan robbant ki háborúkat, most épp az ukrajnait holnap meg ki tudja melyiket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!