Gáz egy helyzet

2023. február 21. 08:39

Ne legyenek kétségeink, ismét be lettünk csapva.

2023. február 21. 08:39
null
Márki-Zay Péter
Facebook

„Az orosz gáz az Európai Uniós országok közül hazánkba érkezik a legdrágábban, és ha ez még nem lenne elég, minél magasabb az ár, annál többet veszünk, tovább tömve az oroszok zsebét, amiből az ukrajnai véres háborújukat finanszírozzák.

Olyan nagy a barátság az orosz és a magyar kormány között, hogy még tavaly a választások előtt nagy mellénnyel jelentették be, hogy a piaci ár ötödéért juthat orosz gázhoz hazánk.

Ne legyenek kétségeink, ismét be lettünk csapva. Nem véletlenül titkosította a gázszerződéseket a Fidesz, hiszen abból kiderült volna, hogy Magyarország egy rendkívül előnytelen szerződést kötött meg. Négyszer drágábban vásároltuk az orosz gázt az Eurostat adatai szerint, mint például a csehek, és az egész Unióban ide érkezik legdrágábban az orosz gáz.

Miközben ugyan zuhanásban van a gáz ára, rezsicsökkentésre sem lakosság, sem a vállalkozások nem számíthatnak.”

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

***

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lyon
2023. február 22. 13:14
Degenerált, hülye, majmun. Lapozzunk....
Kala pál
2023. február 22. 06:10
Ezzel foglalkozz maki:https://promenad24.hu/2022/01/07/menzagate-haborog-vasarhely-a-csapnivalo-koszt-miatt-fotok-kommentek/?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_202201 Meg ezzel:https://promenad24.hu/2023/01/24/elkepeszto-pancserkodas-32-millios-buntetest-fizetett-a-varos-a-szabalytalan-beszerzesek-miatt/ Meg ezzel:https://promenad24.hu/2023/01/30/150-millio-forintos-marasztalasi-pert-inditott-vasarhely-ellen-a-volanbusz/
P1964P
2023. február 21. 16:56
Aki nem nézte meg Borvendég Zsuzsával készített riportokat amiben elmeséli hogyan tették már kb az 1970 évektől tudatosan tönkre a magyar gazdaságot pénzügyileg is. Valamint nem olvasta Frei Tamás könyveit Agrárbárók ,2015, A Bankár, A Megmentő stb burkoltan de le van írva hogyan kótyavetyélték e el a szocik a magyar társadalom összvagyonát a privatizációval. Ettől függetlenül a Medgyessy és a Gyurcsány kormányok hogyan folytatták tovább a rossz gazdaságpolitikát 2002-től folyamatosan tovább. Valamint azt is elkéne magyaráznia a csehek a kuponos privatizációval megmentették a saját kis és közepes vállalataikat. Emiatt is náluk sokkal kisebb lett a munkanélküliség a rendszerváltás után. A nagy cégeiket mint például a Skodát eladták a legtöbbet ígérő szakmai befektetőnek a Volkswagennek. A privatizációt a csehek csinálták a legügyesebben ebben a régióban. A jelenlegi gazdasági előnyükhöz ez is nagymértékben hozzájárult. A visegrádi országok a Gyurcsány éra alatt a kanyarban előztek meg minket. A cseheket azért is becsülöm mert ott hiába van kormányváltás a jó gazdaságpolitikai irány ugyanúgy folytatódik akár a baloldal vagy esetleg a jobboldal van is hatalmon. Nálunk ha az ellenzék jutna hatalomra rögtön elkezdődne a gazdasági mészárlás. Amennyiben MZP-nek igaza van a gázárával kapcsolatban, de mégis az elmúlt 33 év pénzügyi, gazdasági összképét nézem akkor is a magyar társadalom még mindig a Fidesszel járt legjobban. Ezek szerint ez Hódmezővásárhelyről nem látszik. Bocs Péter de tudod az átlag ember nem hülye, hanem logikusan gondolkodik helyesen értelmezve a dolgokat.
remi
2023. február 21. 16:03
Nemtom a mandin hogy vannak vele, de engem nem különösebben érdekelnek egy kisvárosi polgármester napi szintű agymenései. Amúgy ahogy oszkó voltszíves megállapítani ez egy futóbolond. És igazából nem találok hirtelen olyan kifejezést ami jobban leírná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!