Orbán ki akar lépni a nyugati blokkból, a nyugati és a keleti blokk között akar lavírozni, de a két szék közül a pad alá fog esni

2023. január 08. 08:26

Perifériára kerül, eljelentéktelenedik, lesüllyed a közepesen fejlett országok státuszáról is.

2023. január 08. 08:26
null
Bartus László
Bartus László
Amerikai Népszava

„Csakhogy, amikor ilyen »blokkosodás« következik be, akkor nincs a két blokk között átjárás, nincs a két blokk közötti pozíció. Aki erre tesz kísérletet, az kerül a perifériára, az jelentéktelenedik el, és az nem kiemelkedni fog a közepesen fejlett országok státuszából, hanem lesüllyedni arról a szintről is. Orbán a két szék közé akar beülni, de aki ezt próbálja, az a két szék között a pad alá esik. Ha valaki eddig nem lett volna tisztában azzal, hogy Orbán szakadékba és tragédiába vezeti az országot, akkor ebből az agymenésből láthatja.

Arról nem beszélve, hogy formálisan őt egy négyéves kormányzásra választotta meg Magyarország, nem pedig bianko csekket kapott arra, hogy egyszemélyben eldöntse az ország sorsát, irányát, értékválasztását. Senki nem hatalmazta fel, hogy saját elmebeteg teóriája, fasiszta és antiszemita, illiberális náci ideológiája és megdönthetetlen hatalma miatt Magyarországot kivezesse a nyugati demokratikus országok szövetségéből. Márpedig ez az eszmefuttatás ezt jelenti, amely Magyarországot a teljes összeomlás szélére sodorja.

Ennek oka pedig az, hogy a nyugati demokratikus országok nem fogják sokáig eltűrni, hogy ő ezzel a képmutató, kétszínű, kaméleon politikájával, az »összekapcsolás« hazugságára hivatkozva, a Nyugat esküdt ellenségeinek pártján álljon, velük kokettáljon, őket tekintse mintának, őket ajnározza, a nyugati szabad demokratikus országokat pedig gyalázza és hazudozzon róluk, és a legjobb esetben egyenlőségjelet húzzon tömeggyilkos országok és demokratikus jogállamok között.

E két tömb között nincs középút, és Orbán sem középen áll értéksemlegesen, hanem a Nyugat ellenségei oldalán áll. Ez a kettős beszéd nem lesz sokáig tartható, s mivel Orbán és rendszere a keleti diktatúrák modellje és ideológiája mellett köteleződött el, ő már soha nem fog tudni visszatérni a nyugati demokráciák tömbjébe. Még tart egy darabig a pávatánc, de ez az út kivezet a Nyugat és a szabad demokratikus országok közösségéből, amiért majd a Nyugatot fogja hibáztatni. Pedig az ok, hogy Orbán az orosz fasiszta terrorállam terjeszkedését igyekszik segíteni a Nyugattal szemben.

Ez meg is jelenik a Mandinerben közölt összefoglalóban, abban a formában előadva, hogy a Nyugat vezető szerepe megkérdőjeleződött, a liberális Nyugat által kiépített status quo-val együtt, s azok a keleti országok, amelyeket Orbán csak a Nyugat kihívóinak nevez, megváltoztathatják a világ felosztott rendjét a Nyugat kárára. Magyarul, az oroszok fellépése nem terrorizmus, hanem kihívás, a szándékaik nem törvénytelen terrorista törekvések, hanem hatalmi átrendeződések, Orbán pedig valójában ebben bízik, ezt szeretné és ezen munkálkodik.”

Nyitókép: Twitter

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2023. január 10. 12:38
Eddig hogy bejött az összes jóslatod...
olajfa1
2023. január 09. 19:17
A "NYUGATI VILÁG2 AKAR KILÉPNI A DEMOKRÁCIÁBÓL! és akar valami -megint- "magasztos"azaz FELSŐBBRENDŰ" politikát megvalósítani!... természetesen amit csak és csakis a "liberálisokkal2 azaz -de érdekes! ez a "felsőbbrendű ideológiát"... MILYEN ÉRDEKES HOGY AZ "IZRAELITA VALLÁSUK" tudnák csak VALLÁSI-és természetesen PÉNZÜGYI!!!! ELLENŐRZÉS ALAPJÁN! megvalósítani! No és nem értik az "izraelita vallásuak" hogy az ő "felsőbbrendűséges" demokráciájukat miért nem akarják kizárólagosan elismerni MINDENKI MÁS!...
Bradanek
2023. január 09. 10:05
Bartus! Te csak hazudni tudsz?
Lajoss
2023. január 09. 08:29
Az ország tragédiája a csuti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!