A politikában a szimpatikus vesztest lúzernek hívják

2022. december 29. 14:33

Tudom és értem, hogy sokaknak a karácsony főleg az elcsendesedésről, az ünnepről és egyebekről szól, ami rendben is van, de mindenkinek meg kell értenie, hogy a küzdelmek még Szenteste sem állnak le. Sokan megengedhetik maguknak a luxust, hogy ilyenkor az ünnepre hivatkozva azt várják el, hogy a világ is csendesedjen, ám sajnálatos módon ez nem fog megtörténni. A küzdelem egyetlen pillanatra sem áll le, amit értékeinkért, hazánkért és jövőnkért vívnak.

2022. december 29. 14:33
null
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok.hu

„Ennek ellenére őszintén értékelem a széplelkűséget, sőt, még irigylem is. A világért sem szeretném kritizálni azokat a jobboldaliakat, akik a fentiekhez hasonlóan vélekednek. Ez frankó hozzáállás, csak nem akceptálható, amikor a nagy folyamatokról van szó. Mert a harc konstans. Miről jutott ez most a leginkább eszembe? Furcsa módon pont arról, hogy alapvetően karácsonyi, újévi, várakozással, meghittséggel teli módon akartak írni. Valami olyasmit, ami a két ünnep közé illik. Nem a vázolt elvárások miatt, arról szó sincs – csak emlékeztetnék rá mindenkit, hogy 1 éve ilyenkor a MiniFeri-kampány futott, elképesztően komoly sikerrel -, hanem magamban is időt kéne keríteni arra a csöndességre.

De aztán mégsem kéne. És mi döbbentett erre a leginkább rá? Az a pár cikk, amit az elmúlt órában olvastam balos véleményformálóktól vagy éppen csak hangjukat hallatóktól. A teljes befordultság, realitással nem találkozás. Döbbent rácsodálkozás a valóságra. Majd a rácsodálkozást követően sértett megállapítások tömkelege. Tehetségtelenséggel vegyes düh. Némi félelem. Persze nem a jobboldaltól, tőlünk nincs miért, hanem a kudarc okozta megpróbáltatásoktól. Látni, kristálytisztán látni, hogy miért sikereink legnagyobb őrei ezek az entitások. Mert valódi politikacsinálást hírből sem ismernek. Tessék, itt áll előttünk, mindennél látványosabban és kristálytisztábban. Mit tudnak ők? Mindentől elrugaszkodva, álmodozva, délibábokat kergetve, folyamatosan ismételve az egyszer, talán és hátha szavakat, csöndesen, megtörten maguk elé suttogva.

A politika: tett. A politika: cselekvés. Akcionalitás nélkül nincs siker. A köldöknéző merengés nem szólít meg rendszert alakítani képes tömegeket. Hát persze, hogy mérgesek. Nem értik, mert nem képesek cselekedni. A választók akaratát végrehajtani – szerintük – populizmus. Sikeresen kormányozni – szerintük – autokrácia. Érdekeket érvényesíteni – szerintük – önkény.

Maradjon csak így.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akiltosz
2022. december 29. 22:01
Trombitás, te kártékony szardarab. Mit tudsz, amiért nem vet ki magából a NER?
Lajoss
2022. december 29. 17:58
Trombi,ez nagyon semmi lett..
Alaric
2022. december 29. 17:53
SZIMPATIKUS vesztes?
csulak
2022. december 29. 16:35
KAmuGEri https://www.origo.hu/itthon/20221210-a-dilettantizmus-femjelzi-karacsony-varosvezetoi-tevekenyseget.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!