Nem ereszt az infláció

2022. december 12. 06:55

A kormány kapkodó gazdaságpolitikája miatt a forint tartósan meggyengült.

2022. december 12. 06:55
null
Bonta Miklós
Népszava

„Európa-bajnokká avanzsált a fogyasztói árak éves növekedési üteme Magyarországon. Novemberben 22,5 százalékkal voltak magasabbak, mint 2021-ben. Így szinte bizonyos, hogy a jövő esztendőt 25 százalékkal kezdhetjük az üzemanyagárak piacivá válása miatt. Az élelmiszerek hatalmas mértékű, közel 44 százalékos drágulására már a nyári, egyébként valóban tekintélyes aszály sem lehet kellő magyarázat.

A helyzet elfajulásában jócskán szerepet játszott az is, hogy a kormány kapkodó, a hatósági árak alakításával és az adópolitikával felelőtlenül játszadozó, valódi, s nem a propagandaszólamokban megtestesülő gazdaságpolitikája miatt a forint tartósan meggyengült, tápot adva az importcikkek tetemes áremelkedésének is. Az újabb pofont a forint feltehetően egyre nehezebben tudja majd elviselni. Bár azon érdemes elgondolkodni, hogy mi lehet az oka az MNB, valamint a pénzügyi és gazdaságfejlesztési tárca, kibékíthetetlennek tűnő, tartós ellentétének, az azonban elvitathatatlan, hogy a fiskális és a monetáris politika bűnös módon elmulasztotta, hogy hathatós lépéseket tegyen az infláció ütemének megfékezése érdekében.”

 

(fotó: MTI)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2022. december 12. 18:27
ez legalább akkora közgazdász mint Hajbuzi Miki a Romántumból
madar299
2022. december 12. 16:57
Valós tényállásból is lehet rosz következtetést levonni , mint mikor a fizikus kisérletezik a bolhával. Miután kitépte a bolha összes lábát és rácsapott az asztalra, de a bolha meg sem mozdult, erre a fizikus levonta a konzekvenciát : " ha a bolha összes lábát kitépjük , akkor a bolha elveszti a hallását."
Krupp Skya
2022. december 12. 16:53
Saját farkába harapott az unió.
machet
2022. december 12. 16:10
Ez a propagandista "újságíró" a szokásos elemekkel próbálja rontani a hangulatot.Kipipálta a neki megjelölt feladatot.Nokedli az egész és unalmas is már rohadtul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!