A helyzet sose volt jó, de mindig van lejjebb

2022. december 26. 09:15

Nem vagyok felkészülve arra, hogy értelmezzem a miniszterelnök gyakran ellentmondásos megnyilvánulásait. Interjú.

2022. december 26. 09:15
null
Ferge Zsuzsa
Népszava

„Ön hogyan éli meg az orosz-ukrán háborút? Figyelemmel kíséri az eseményeket, vagy szorong és távol tartja magától az információkat?

Amennyire tudom, kísérem a történéseket és – ezúttal is, mint minden háború esetében – szorongok.

A szomszédban zajló, tényleges háború előtt is mindennapos volt a háborús retorika, és még mindig előszeretettel használja a kormány. Ma pedig bombás plakát van az utcákon, a miniszterelnök pedig »advent-hadműveletre« megy egy virágboltba. Mi lehet ezzel a cél?

Gondolom, annak elhitetése, hogy a miniszterelnök békepárti. Noha ez nem igaz, a többség ezt szeretné, tehát a miniszterelnök látszólag igazodik a széles körű elvárásokhoz.

A tavaszi országgyűlési választások előtt a miniszterelnök azt mondta, a háború és béke közül választ az ország. Hogy látja, miként döntöttek a választók?

Nem vagyok felkészülve arra, hogy értelmezzem a miniszterelnök gyakran ellentmondásos megnyilvánulásait. Valószínűleg a háború említésével Ukrajnára utalt. Az a helyzet is roppant bonyolult, de ebben az esetben a magyar tájékoztatás viszonylag korrektnek látszik. És abban valóban van Magyarországnak választása, hogy mit tesz Ukrajnával kapcsolatban.”

Nyitókép: MTI/Czimbal Gyula

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2022. december 27. 19:10
Zsuzsika! Hát hogy nézel már ki!? Aki ennyire le van szarva, az ne nagyon hívja fel a figyelmet magára!
Lakat1983
2022. december 27. 18:13
"Nem vagyok felkészülve arra, hogy értelmezzem..." Te bazmeg nem vagy felkészülve SEMMIRE. Főleg értelmezésre. Esetleg a Lenin-összest értelmezd, az tuti menne. Rutinból.
MZperXXL
2022. december 27. 03:58
"Nem vagyok felkészülve arra, hogy értelmezzem a miniszterelnök gyakran ellentmondásos megnyilvánulásait. " Nem is kell vele próbálkoznia, nyugodjon békében, ne rontsa itt megint a levegőt.
Bokros Birka
2022. december 26. 20:12
Úgy néz ki ma csak a dollármédia van szolgálatban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!