A magyar nép prófétája volt

2022. december 22. 15:18

Azok a nyilasok, hungaristák, fideszesek, orbánisták, közönséges antiszemiták, akik Kertész Ákost magyarellenesnek mondták és gyalázták, soha az életben nem voltak, és nem lesznek olyan jó magyarok, mint amilyen Kertész Ákos volt.

2022. december 22. 15:18
null
Bartus László
Bartus László
Facebook

„Kevés olyan gyönyörű és felemelő, önostorozó szerelmes verset írtak még a magyarságnak, mint Kertész Ákos Amerikai Népszavában megjelent cikke, amelyben a genetikus (és nem genetikai) alattvalóság miatt korholja népét, mint egy ószövetségi próféta, próbálja felrázni és felébreszteni. Ha nem gondolta volna, hogy a magyar nép ennél jobb, különb, méltóbb, akkor soha nem írt volna ilyen szenvedélyes írásokat, hogy jobbik énjére emlékeztesse.

Mert Kertész Ákos megtalálta a magyarságot lealacsonyító hamis magyar identitást, mint a bajok okozóját, s ez sajnálatosan egybeesik a magyar jobboldaliság »keresztény-nemzeti« ideológiájával. Ezért sem igaz, hogy Kertész Ákos magyargyűlölő rasszista lett volna, aki a magyar faj génjeiben találta volna meg az alattvalói attitűdöt, és minden magyart ezzel azonosított volna, mert ő tudta és hirdette, hogy a szélsőjobboldali hivatásos magyarok ideológiájában van az elnyomás, és a magyar identitásnak az alattvalói jelleggel való azonosítása. A NER éppen ezért nevel alattvalókat.

Azok a nyilasok, hungaristák, fideszesek, orbánisták, közönséges antiszemiták, akik Kertész Ákost magyarellenesnek mondták és gyalázták, soha az életben nem voltak, és nem lesznek olyan jó nagyarok, mint amilyen Kertész Ákos volt. Nyomába nem léphetnek a főállásban magyarok az »öreg pesti zsidónak«, a magyar nyelv, a magyar költészet, a magyar versek szerelmesének, a magyar nyelv egyik legcsodálatosabb művelőjének, a magyarság sorsa miatt aggódó és rágódó olyan hazafinak, amilyen Kertész Ákos volt. Ez ennek a népnek a tragédiája, hogy legkiválóbbjait üldözi el.”

Fotó: MTI Fotó: Tóth István Csaba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2022. december 24. 09:42
Az enyém biztos nem.Sőt,nem kicsit...
akiaki
2022. december 23. 22:36
bartus-kó! azért mert magyarul írt, egyáltalán nem jelenti azt hogy magyar volt, ez te tudod a legjobban, hazátlan!
Jooee
2022. december 23. 17:58
Reméljük a legjobbakat, hogy Bartus te is távozol hamarosan ezután a zsidó disznó után és találkoztok a pokol mélyén.
Krupp Skya
2022. december 23. 17:53
Semmi köze nem volt a magyar néphez, egy ÁVH-s faszkalap volt tele gyűlölettel amely el is vitte. 12 belőlük egy tucat. Spiró, Esterházi és még sorolhatnám reggelig az ÁVH-s csapatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!