Hogyan gerjeszti az állam az inflációt?

2022. november 03. 16:43

Rajtad szedik be az állami extra terhet, ezért is robbantak fel a kajaárak idén.

2022. november 03. 16:43
null
Vakmajom
Facebook

„Hogyan gerjeszti az állam az inflációt a kiskereskedelmi láncokra kivetett, a forgalom 4,1%-át elérő büntetőadóval? Úgy, hogy a legtöbb cég profitját, ami a forgalom jellemzően 2-4%-a (100 Ft bevételből csak 2-4 Ft a nyereség) teljesen elviszi, sőt veszteségbe löki azokat, ezért durván árat kellett emelniük, hogy a veszteséget elkerüljék vagy legalább csökkentsék. Rajtad szedik be az állami extra terhet, gyakorlatilag adószedőként, ezért is robbantak fel a kajaárak idén az európai átlag több mint duplájával, és lettek akár magasabbak, mint a szomszédban, ahol nincs ilyen büntetőadó. Te se csinálnál mást, ha jönne az állam, és a boltodra akkora adót vetne ki, pláne év közben és visszamenőleg, ami akkora vagy nagyobb, mint a teljes éves nyereséged, plusz a hatósági árak veszteségei. Az infláció elsődleges oka a pazarló állam pénzéhsége, tkp. 100% büntetőadót vetettek ki a kajaláncokra, ami olyan, mint az államosítás.”

Nyitókép: Vakmajom Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. november 04. 15:37
A számok önmagukért beszélnek. Aki nem érti, hogy mit jelentenek neki magyarázni sem érdemes.
ultimax
2022. november 04. 10:56
Biztos én nem értem, de hogy lett a 4% büntetőadóból 30-50-100% élelmiszerár növekedés, amit a boltokban látni időnként? Vagy mi a 100% büntetés, ha a cikk elején még csak 4 volt? Ha meg 100%, akkor miért "csak" 30-cal növekednek az árak helyenként? Mi van? Ki ez a vakegér? Ja és még egy: a baloldal egyfolytában a rezsicsökkentés ellen szónokol. De b..meg az árnyékkormány meg rezsimentést indít. Hogyan? Azt mondja, legyél TE is rezsimentő: na ahelyett, hogy adnának valamit (persze nem is kell, mert a kormány adja, ezért van 2/3), más f..ával verik a csalánt, a Tiéddel.
BőröndÖdön
2022. november 04. 08:57
Én emelném az ÁFÁ-t..a birkák fel sem fogják..
Békés
2022. november 04. 05:05
Úgy, hogy a legtöbb cég profitját, ami a forgalom jellemzően 2-4%-a (100 Ft bevételből csak 2-4 Ft a nyereség. Eddig olvastam a tömény hazugságot. Az élelmiszermultiknál 40-60% a haszonkulcs. Elég megnézni a Li.l-t hogy folyamatosan nyitja a boltjait, vagy 8 egybefüggő telket felvásárolnak, a parkolók miatt, 1 milliárd is lehet egy új bolt, biztos a veszteségből fizetik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!