Nyilván jogi szakértőkkel vizsgáljuk, mit lehet tenni, de a felelősség nem nálam van

2022. október 19. 19:44

Nem én követtem el valamit, nem velem szemben él a gyanú.

2022. október 19. 19:44
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Annyit rohadt a rendszer, hogy amíg 10 éve még Schmitt Pál köztársasági elnöknek az 1992-es doktoriját átvilágították, plágium-e, és utána le is kellett mondania, ma már egy tankerületi vezető 9 évvel ezelőtt írt szakdolgozatát meg se nézik elévülés miatt, és a helyén maradhat.

De miért lepődünk meg, amikor ebben az országban az a normális, hogy a fideszes V. kerület 300 ezres tartozásért utcára rakhat egy 67 éves beteg nőt, miközben a kerület jegyzője 780 ezer forinttal tartozik egy másik kerületnek?

Visszatérve az ügyre, mivel én is érintett lehetek a plagizálásában, felhívás keringőre, hogy a Kodolányi ajánlása szerint hatósági eljárást indítsak a plágium kiderítésére. Főleg, mert például Dosztojevszkij ezt nem tudja megtenni. A csapdát én abban érzem, hogy ha egyenként csak az én mondatomat vizsgálják ki, könnyen megállapíthatják, nincs itt semmi látnivaló.

Nyilván jogi szakértőkkel vizsgáljuk, mit lehet tenni, de a felelősség nem nálam van. Nem én követtem el valamit, nem velem szemben él a gyanú. És nemcsak a felelősséget akarják áthárítani azokra akiket a gyanú szerint lehet, hogy meglopott a szakmai igazgató asszony, hanem évekig elhúzódó pert, és jelentős perköltséget vernének a nyakukba.

Én arra kérem a Belügyminisztert, a KLIK vezetőjét és a Kodolányit is, hogy vizsgálják ki az ügyet! Vizsgálják ki a tankerület érdekében, mert szakmai igazgató és átmeneti vezető nem maradhat úgy valaki egy ilyen poszton, hogy ez a gyanú nincs tisztázva, és nincs eloszlatva.

És lenne még pár ember, akinek üzennék! Kedves jelenlegi és volt kodolányisok, kedves felsőoktatásba járók! Biztos, hogy ez nektek normális, hogy semmilyen következménye nincs a csalás és a lopás gyanújának? Hogy ennyit ér a szakdolgozatotok? Ennyit ér a munka, amit beleraktatok ebbe? Nem kéne esetleg nektek is felemelni a hangotokat?

Ennyit ér Magyarországon egy diploma, a plágium, a bűn, ha hatalmas vagy?”

Nyitókép:MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2023. augusztus 05. 07:28
Szolidaritás! Vasárnap egy időben, délután 2 órakor Londonban, Münchenben, Párizsban, Hamburgban és Dublinban is tüntetni fognak a kint élő magyarok a tanárokért... " „..bemegy a kocsmába egy úr, és szomorúan meséli: a szomszédjai Guinness-rekordot döntöttek, hat másodperc alatt levették autójáról a kerekeket. Gratulálunk! – veregetik a vállát, majd visszakérdeznek, miért vagy szomorú? – Azért, mert nem kérte meg őket erre senki.”
catalina11
2023. augusztus 05. 07:24
Nyilván jogi szakértőkkel vizsgáljuk, mit lehet tenni, de a felelősség nem nálam van" szikrázó elme ez a Jámbor elvtárs...
kitiltott
2022. október 20. 21:58
Jámbornak erettségije sincs .. Ez a kis szormok fasz abból él 2006 óta hogy szidja a jobb oldalt.. Először csak fórumokon szidta aztán felfigyeltek rá..és lőn ma parlamenti képviselő.. A magyar zselé..
Menhetten
2022. október 20. 20:26
Szolidaritás! Vasárnap egy időben, délután 2 órakor Londonban, Münchenben, Párizsban, Hamburgban és Dublinban is tüntetni fognak a kint élő magyarok a tanárokért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!