Erős szövetségest kapott Magyarország

2022. szeptember 29. 07:20

Vajon mi a fasiszta abban, hogy valaki nemzetben és családban gondolkodik, vagy épp bevándorlásellenes?

2022. szeptember 29. 07:20
null
Kaszab Zoltán
Vasarnap.hu

„Hiába fenyegetett a teljes balliberális nemzetközi sajtó és politikai elit Ursula von der Leyen bizottsági elnökkel az élen, az olaszok meghozták az egyetlen racionális döntést és a jobboldali szövetséget bízták meg a kormányzással. A Meloni-Salvini-Berlusconi hármas előtt azonban nehéz évek állnak.

A három politikus már a kampány során ízelítőt kapott abból, hogy milyen az, amikor a balliberális gőzhenger összefog ellenük. A nemzetközi lapok ugyanis rendre fasiztázták a leendő kormányfőt, Georgia Melonit. Ennek alátámasztására persze csak a múltból összeszedett homályos emlékek álltak rendelkezésükre és cseppet sem foglalkoztak azzal, hogy Meloni és szövetségesei most mit mondtak.

De mint oly’ sokszor, a tények most sem zavarták a brüsszeli elitet és a pénzembereket. Amikor pedig már jól látszott, hogy ez sem lesz elég a jobboldal megállítására, a végső kétségbeesés végül Ursula von der Leyennel mondatta ki a nyílt, kendőzetlen, undorító igazságot.

Az elvileg független Európai Bizottság elvileg független elnöke ugyanis nem kertelt és kerek-perec megfenyegette az olaszokat, hogy megvannak az eszközeik a jobboldali kormány megállítására.

A kifejezetten szokatlan és nyílt fenyítést pedig még azzal is megfejelte, hogy az eszközök hasonlóak lesznek majd, mint Magyarország és Lengyelország esetén. Hát, kedves Ursula, ez erősre sikeredett! A világ kevésbé fejlett részein tomboló diktatúrákban szoktak ilyen jellegű nyomást gyakorolni a szavazókra és ezeket Brüsszel eddig nem támogatta, hanem inkább elítélte. Persze azok közül egyikből sincs akkora botrány a balliberálisok körében, mint az, hogy most Olaszországban jobboldali kormány alakul. És ne legyenek kétségeink, a játszma ott is elkezdődik: Brüsszel nagyítóval figyel majd minden intézkedést és persze kommunikációja szerint a kritikák mind a kormánynak szólnak majd és véletlenül sem azoknak az embereknek, akik nagy többséggel megválasztották…”

Nyitókép: Minako Sasako / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Knightseym
2022. szeptember 30. 06:18
Azt a sötétséget ami itt van.... Polgartarsak ti tényleg a balliberálisok (sic!) Meg ursula miatt paraztok? Nézzetek egy kicsit előre, mert közeledik a betonfal, ahová magyarorszag egyik legtehetsegesebb, de pechunkre hatalommanias kisebbségi komplexusos vezetője irányította az országot. Lehet itt háborús szankciozni, brusszelezni, de bármilyen nem az unióból érkező megoldás leletre tolja az országot. És hát - talán egyetérthetünk ebben - ebből még a magyarok sziriuszi megérkezése óta sose származott számunkra semmi jó. Remélem majd akkor is ilyen hangosan veditek a munder becsületét, mikor a gyerekeiteknek magyarazzatok, hogy miért kvázi autokrata állam Magyarország és miért nem megy a gazdaság és alacsony az életszínvonal, miért csak néhány embernek jó, miért nem tud külföldre menni tanulni, itthon miért nem ér semmit amit a lepusztitott iskolarendszerben tanul, miért hal meg rengeteg ember az egészségügyben, és esetleg miért tartoztok ti most épp abba a társadalmi csoportba aki épp ellenség a hazai narrativaban, miért nyogitek meg 20 év múlva is a babavarot, miért nem házasodnak a gyerekeitek( mert látják hogy köti nyomorúságos gúzsba az apakat és anyákat, hogy csak a lakás miatt álltak össze és van gyerek). Orbán jó politikus de történelmi bűne hogy a támogatottságát a saját hatalmi ambícióira fordította és a nevére íratta az országot. Ez utóbbival sincs baj, ha valakit nem zavar, hogy egyetlen embertől függ minden. És mi bízunk abban, hogy mindig jó döntést hoz mert hát O egy jó ember és csak jót akar mindenkinek mert O ilyen. Szóval remélem 10-20 év távlatából majd lesz becsület azt mondani, hogy sajnáljuk, meg elkurtuk. De hol lesz akkor majd a 3 millió becsületes hazafi, aki megválasztotta és az összes legbatrabb ember a parlamentből? Az ilyen nagyívű társadalmi méretű emberkiserletek mindig mindenhol irtózatos anyagi és emberi áldozatokkal járnak, imadkozzatok, hogy a szeretteitek a kevésbé vesztes rétegben tartozzanak.
Innogreen23
2022. szeptember 30. 03:25
Az új Olasz kormány első intézkedése remélem, a bizalmatlansági indítvány Orsi nyénnye ellen. Amúgy hüjjjegyerek ébredj már fel, mert nyomod a homlokoddal az ismétlés gombot. Így halmozottan hülyének látszol.
Lajoss
2022. szeptember 29. 16:14
Zotyó,várd ki a végét..
kukubenko
2022. szeptember 29. 14:39
Itt vagy megint te szájbaszart. Miért nem válaszoltál a kérdésemre?? Miért egy francia IP címről kommentelsz?? Hallgatás beleegyezés?? Mégis te vagy az?? A faszverő művésznő sárosdi lilla. Az biztos, hogy nő vagy. Az is biztos, hogy külföldről hánysz ide minden szart. A stílusodról meg ne is beszéljünk. Randa egy kazárkurva vagy. https://www.youtube.com/watch?v=upQdBlzew9Q Ezzel lehet kixelni ezt a redvás kurvát. https://greasyfork.org/hu/scripts/443749-hide-mandiner-user
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!