Az olasz fasiszta Meloni megválasztása nyilvános emlékeztető arra, hogy a nők ugyanolyan szörnyűek lehetnek, mint a férfiak

2022. szeptember 27. 13:27

Hányingerem van attól, hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeres legyen a jobboldali konzervatívoknál.

2022. szeptember 27. 13:27
null
Van Badham
The Guardian

„Az ausztrál Sky News a szélsőjobboldali Giorgia Meloni közelgő választási győzelméről szóló tudósítását azzal a kijelentéssel kezdte, hogy ő lesz Olaszország első női miniszterelnöke: »Giorgia Meloni nem fasiszta«.

Elég nagy lemondó nyilatkozatnak tűnik, de még a Sky is elismeri, hogy Meloni és pártja, az Olasz Testvérek nem mentes az ideológiai terhektől.

Meloni állítólag még csak tinédzser volt, amikor dicsérte Olaszország második világháborús fasiszta vezetőjét, Benito Mussolinit, amikor nyugati kortársait (azaz engem) jobban érdekelték a seattle-i grunge, a techno és a holland fű szívása, mint Hitler legközelebbi szövetségesének nyilvános csodálata.

Sky azt is bevallotta, hogy igen, »a pártja logója a fasiszta eredetéből maradt meg«, mintha az igazi probléma a lusta grafikai tervezés lenne.

Ami vitathatatlan, hogy Meloni radikális ultrakonzervatív, aki ellenzi a melegek örökbefogadását, a »hagyományos« családi egység idealizált képzelgéseit fetisizálja, amelyben ő maga nem nőtt fel, a menekülteket a »bűnözéssel és prostitúcióval« hozza összefüggésbe, és az örökké csúszós, homályosan meghatározhatatlan »globalisták« befolyása ellen lázít. A választások előtt azt mondta az olasz népnek: »Ne féljetek!«

A »this is fine« [ez így jó – a szerk.] mém a Twitteren eléggé beindult a győzelmének hírére.

De a Sky szerint Meloni inkább a nemrég a nép által meg nem választott brit konzervatív miniszterelnökhöz, Liz Trusshoz hasonlít. Ez ugyanaz a Liz Truss, aki a demokratikus mandátum hiánya és a politikai legitimitásával kapcsolatos kérdések miatt megfelelő tiszteletét fejezte ki azzal, hogy azonnal elindított egy radikális neo-thatcherista gazdasági tervet, amely olyan brutális, hogy azonnal megrázta a fontot.

Az új olasz vezetőtől való félelem széles körű volt, mert olyannyira jóban van a tekintélyelvű Orbán Viktorral, hogy »Olaszországra és egész Európára veszélyt jelent«, az apologétái a megszokott retorikai félrevezetéssel védik.”

Nyitókép: Mandiner Archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. szeptember 28. 22:15
"Hányingerem van attól, hogy ..." Hányingerem van ezektől a liberál-sz@roktól, akik előírják, mit kell gondolnom.
dezodor
2022. szeptember 28. 11:56
"Hányingerem van attól, hogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeres legyen a jobboldali konzervatívoknál." Tudás bmeg. Meg ész, ami neked nincs ostoba angol picsa.
Autofocus
2022. szeptember 28. 11:37
HC HP
csulak
2022. szeptember 28. 11:09
Elvtarsno ! azt hogy a nok szornyubbek mint a ferfiak, minden nap latjuk Bruszelben ahol idiota nok fontoskodnak es egyik hibat es bajt a masikra halmozzak !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!