Az Unió tisztségviselői sem most jöttek le a falvédőről!

2022. szeptember 20. 12:39

Nem az Orbán-kormány győzött a brüsszeli döntéssel, hanem az európai Magyarország.

2022. szeptember 20. 12:39
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„»Nem az Orbán-kormány győzött a brüsszeli döntéssel, hanem az európai Magyarország« – így értékelte az Európai Bizottság legutóbbi döntését Ujhelyi István szocialista EP-képviselő. A politikus keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz-kormány pillanatnyilag meghátrált, bevallotta saját korábbi bűnösségét és jogkövető magatartást vállalt. Ujhelyi ugyanakkor hozzátette, hogy az Unió tisztségviselői sem »most jöttek le a falvédőről« és csak egyfajta próbára bocsátották a magyar kormányt, amely, ha nem hajt végre valódi és mélyre ható változásokat november közepéig, akkor valóban elveszíthetjük a megjelölt uniós támogatásokat.

 Az európai politikus szerint azzal, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a 3000 milliárd forintos pénzelvonásról szóló döntés után sikeresnek nevezte a tárgyalásokat, mondván a magyar kormány által benyújtott javaslatok »orvosolják az aggályokat«, tulajdonképpen maga ismerte el, hogy jogosak voltak az EU és a magyar ellenzék korábbi kifogásai a jogállamisággal és a közpénzek felhasználásával kapcsolatban. »Az Európai Bizottság vizsgálata és döntése visszaigazolta, hogy az elmúlt tizenkét évben Orbánék az Unió költségvetési érdekeinek és így a magyar adófizetők érdekeinek ellenében viselkedtek« – fogalmazott az EP-képviselő.”

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vfefe
2022. szeptember 21. 07:05
Szoval, ha elmarasztaljak az orszagot, akkor "mer az Oooorbaaan". Ha megse, akkor "europai Magyarorszag". Piiiistaaaa... megint hulye vagy.
Bokros Birka
2022. szeptember 21. 05:38
Mosakodik a mocsok Újhülye!
Tuco
2022. szeptember 20. 23:24
Lári-fári ujhejikém. ... és csukd be magad mögött az ajtót.
Tatulus
2022. szeptember 20. 21:11
Piftike! Értelmezési gondokkal küzdesz. Varga nem azt mondta, hogy elismerjük a hibákat, stb.,amiket itt a szájába szeretnél adni. (most nem másra gondolok), hanem "orvosolják az aggályokat" - hozzátenném, amiket ezek a hülye-gyerekek kitaláltak, pontosabban a labanc barátaik megfogalmaztak. Kevés ilyen szar alak van még az EP-képviselők között, mint te, labancként megfelelsz gyuri bácsi céljainak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!