Putyin szavai Magyarországon is megszívlelendők

2022. augusztus 16. 15:34

Egyszerűbben fogalmazva: a kultúra globalizációja épp olyan káros, mint a globalizáció maga.

2022. augusztus 16. 15:34
null
Bekezdések
Facebook

„Az álmodni, alkotni, dolgozni és győzni tudó fiatalok viszik tovább a hagyományainkat és biztosítják az orosz kultúra nagyszerűségének folyamatosságát generációról generációra. E fesztivál résztvevői egytől egyig kreatív, ragyogó személyiségek, akik más-más művészeti ágakat képviselnek ugyan, de közös bennük az igazságosságba vetett hit, a Szülőföld iránti megingathatatlan szeretet, valamint az egyéni fejlődés és a közösség megsegítésének őszinte vágya – fogalmazott Vlagyimir Putyin a Tavrida.Art fórum résztvevőinek szóló üzenetében. Az Orosz Föderáció elnöke szerint azzal, hogy a nyugati országok sorra levették a színházaik, balettintézeteik, operáik műsoráról a nagy orosz műveket, átneveztek egyes utcákat és tereket, ledöntöttek szobrokat és eltiltották a fellépéstől azokat, akik nem voltak hajlandóak nyilvánosan megtagadni a hazájukat, és az annak a nemzeti kisebbségek érdekében vívott háborúját, szegényebbek lettek. Oroszország és az orosz kultúra azonban ott él a fiatal alkotók lelkében. »Hiábavaló minden próbálkozás, az orosz kultúrát nem lehet eltörölni. Aki másként gondolja, egyszerűen hülye, és képtelen levonni a történelem tanulságait« – tette hozzá.

Putyin szavai Magyarországon is megszívlelendők, éppen ezért idézzük azokat. Immár évek óta vita folyik a kormány politikájáról. Vannak, akik azzal vádolják: kulturkampfot hirdetett, mások pedig éppen azt hiányolják, hogy ezt nem tette meg. Egy biztos! Az egyetemes emberi értékek képviselete mellett a művészetnek a nemzet karakterét is meg kell jelenítenie. Egyszerűbben fogalmazva: a kultúra globalizációja épp olyan káros, mint a globalizáció maga. Miért? Mert a társadalmi különbségeket nem tünteti el, csupán a sajátosságokat. Magyarországnak – mint minden országnak – olyan fiatal művészekre, építészekre, dizájnerekre stb. van szüksége, akik nem csak álmodni, alkotni, dolgozni és győzni tudnak, de mindezt magyarul teszik.”

Nyitókép: Bekezdések Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chimpad
2022. augusztus 24. 10:30
Kievi csirkemell: Hozzávalók A csirkéhez 80 dkg csirkemellfilé 5 dkg vaj 5 dkg sajt (reszelt) 5 dkg füstölt sajt 1 ek mustár 1 csokor tárkony (vagy 1 tk szárított levél) 1 csokor petrezselyem só ízlés szerint bors ízlés szerint A panírozáshoz, sütéshez 20 dkg finomliszt 3 db tojás 2 ek tej 1 csipet só 20 dkg zsemlemorzsa 3 dl napraforgó olaj (a sütéshez) Elkészítés A csirkéhez A puha vajhoz villával hozzákeverjük a reszelt sajtokat, mustárt és a fűszereket, majd egy alufólia darabon a sajtos-vajas töltelékből hengert formálunk (kb. 3-4 cent átmérőjűt), és fóliástól a fagyasztóban kifagyasztjuk. Amíg a vaj fagy, a húst kiklopfoljuk, besózzuk, félretesszük. A fagyos fűszeres vajat elosztjuk 8 karikára, hogy mindegyik szelet húsra jusson. A húsokat kiterítjük, a közepükre tesszük a fűszeres vajat, és felgöngyöljük őket. Hústűvel, ill. fogpiszkálóval rögzítjük, hogy a töltelék majd ne folyjon ki. Duplán panírozzuk, mint a sajtot szokás. Bő forró olajban aranybarnára sütjük, papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Sült krumplival, krumplipürével, salátával tálaljuk. Az asztaltársaságot pedig figyelmeztetjük a hústűkre, fogpiszkálókra.
Zokni
2022. augusztus 17. 20:26
,,..Az Orosz Föderáció elnöke szerint azzal, hogy a nyugati országok sorra levették a színházaik, balettintézeteik, operáik műsoráról” stb. ,,..szegényebbek lettek.” Itt megjegyzem, hogy valójában az orosz (magyar, amerikai, iráni, izraeli, német, román stb.) kultúra és irodalom nagy műveiben az egyetemes az érdekes. Mert, ha úgy vesszük, egy faj (!) vagyunk, és az érzelmeink, élményeink, gondunk-bajunk-örömünk egy, és egy tőről fakad. És nem vész el ezekkel az intézkedésekkel semmi. Elveszni az fog, amit aljas területszerző nép-, és nemzetgyilkos háborúk során pusztítanak el: műveket, épületeket, művészeket és azok élvezőit: az embereket. Tudja, Putyin úr.
Zokni
2022. augusztus 17. 08:45
Mi ez a ,,bekezdések”? Mindenesetre e mondat:,, a kultúra globalizációja épp olyan káros, mint a globalizáció maga.” Ezt most Putyin mondhatta, akinek létérdeke - mindig is az volt -, hogy az orosz nyersanyagot adja el a globalizált világnak? Vagyis a kultúrával, ami a globalizációs gazdagodás révén tartható életben egyáltalán, azzal mi lenne a globalizált piac nélkül?
Gecorbi
2022. augusztus 17. 08:17
Az orosz kultúra része a Pussy Rio-t is, te vadbarom agresszor. Őket éppen te tiltottad be, Valdolf Fuckin. Takarodj, ljob tvaju maty !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!