Profitálunk

2022. június 01. 07:42

Mindannyian tudjuk, hogy nem profitadóztatásról van szó, hanem pénzbehajtásról.

2022. június 01. 07:42
null
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Jogos kérdés lenne ezek után, hogy vajon Orbán házanépével – a közpénzből (extra)profitáló »közeliekkel« –, vagy a veszteséges légiszállítók utasaival fizettetik-e meg a Fidesz választási költekezését ellensúlyozó különadót. De fölösleges rákérdezni: mi is Magyarországon élünk, ahogyan az olvasók, és mindannyian tudjuk, hogy egyrészt nem profitadóztatásról van szó, hanem pénzbehajtásról, másrészt előbb fogják bevezetni az élelmiszerjegyet meg a tej- és a hús-fejadagot, mint hogy a rezsim pénzügyi kegyeltjeinek le kelljen mondaniuk akár egyetlen fillérünkről is.

Beszéljünk tehát inkább másról. Például arról, hogy bő egy hete, amikor a legjobban álltak az ukránok a fronton, az európai gázár visszaesett majdnem arra a szintre, ahol utoljára a háború előtt járt. Vagyis inkább azt a kérdést kellene föltenni, hogy ha ez egy ország lenne (és nem Orbán családi zrt-je), és tényleg az lenne a cél, hogy ne a magyar emberek fizessék meg Oroszország Ukrajna elleni agressziójának az árát, abból milyen politikának kellene következnie a valóságban.”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. június 01. 16:53
Problem?
erdei nyezega
2022. június 01. 14:36
így van pénzbehajtás.......de ki a faszt érdekel???... én támogatom!.........de a reszicsökkentés jó!.....a többit meg leszarom..főleg a bankokat és biztosítókat!
k-árpi
2022. június 01. 12:33
"mi is Magyarországon élünk" mondja Hargitai beismerven hogy O roman berenc trojai fa lo. Hat tudni illik, hogy a nev nem mindig fedi a valosagot.
Carcess
2022. június 01. 12:31
Amit mindannyian tudunk, hogy hülye vagy. És ez nem vélemény hanem tény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!