Putyin osztogatta úgy az útleveleket, mint mi a kettős állampolgárságot

2022. június 14. 07:44

Orbán Magyarországa Milošević Szerbiájának a követője.

2022. június 14. 07:44
null
Bauer Tamás
Facebook

„A másik terület, ahol Ungár élesen megkülönbözteti az LMP-t elsősorban a DK-tól, de a Momentumtól is, a nemzeti kérdés. Ungár, mint az imént idéztem, azt veti a szemünkre, hogy nem vesszük figyelembe a határon túli magyarok érzékenységét. A határon túli magyarokhoz való viszonyt a Fideszhez hasonlóan Ungár és pártja is azon méri le, hogy helyesli-e valaki a letelepedés nélküli kettős állampolgárságot és az azzal járó választójogot, a kisebbségben élő magyarok és a magyar állam között létrehozott közjogi köteléket. Tudjuk, hogy 2004-ig ezt a Fidesz sem helyeselte. Antall József emlékezetes beszédében is hangsúlyozta, hogy lélekben érzi magát tizenötmillió magyar miniszterelnökének, közjogi értelemben azonban csak a Magyarországon élő tízmillió országlakosénak. Útlevelek letelepedés nélküli osztogatása a határ túloldalán élőknek – ebben Orbán Magyarországa Milošević Szerbiájának, Tuđman Horvátországának, a jugoszláv utódállamok közötti háborúk kezdeményezőinek, valamint Băsescu Romániájának követője.

Putyin Oroszországa osztogatta hasonlóképpen az útleveleket a Grúziától leválasztott Abháziában és Dél-Oszétiában, majd pedig a Donyec-medencében, hogy Putyin „hétszázezer orosz állampolgár” védelmével is indokolhassa az Ukrajna elleni átfogó támadást. A nyugati demokráciákban nem állampolgárság osztogatásával oldják meg a nemzeti kisebbségek problémáját, és igazuk van, mert ez a megoldás inkább ellentéteket kelt az érintett országok, illetve a többség és a nemzeti kisebbség között. Akik így vélekedünk, emellett is fontosnak tartjuk a szomszéd országokban élő magyarok kisebbségi jogait, és amikor általunk támogatott kormánya volt Magyarországnak, az legalább annyit tett a kisebbségben élő magyarok helyzetének érdemi javításáért, mint az Orbán-kormányok. ”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. június 16. 00:39
Putyin felkarolja, védelmezi az oroszokat, ahogy Doktor Miniszterelnök Úr is a magyarokat. Ezt egy hontalan nem értheti meg. Ukrajna nem ismeri el a kettős állampolgárságot. No itt baszott rá a halálra ítélt két angol balfasz. Nem vonatkozik rájuk a Genfi Egyezmény.
NETUDKI
2022. június 16. 00:35
Na körmösbauer ....... Te már csak tudod ....... Remélem tudod , hogy nagyon útálnak ...... Élj tovább ebben a szellemben .
Akitlosz
2022. június 14. 23:00
Ki adott neki magyar állampolgárságot? Még helyre lehetne hozni, ha elvennék tőle, mivel érdemtelen. Költözzön a hazájába!
erdei nyezega
2022. június 14. 19:50
putyin is...meg Orbán is megteheti amit megtesz!....van még kérdés libsikém?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!