Lacy szerint Magyarország

2022. június 17. 19:15

Az osztrák újságolvasók sokadszorra is megtudhatták: a magyarok egy tekintélyuralomhoz szokott betoji nép.

2022. június 17. 19:15
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu

„Interjút készített a tekintélyes osztrák Die Presse egy bizonyos Lacy Kornitzer nevű magyar műfordítóval, akinek nemrégiben 224 oldalas könyve jelent meg a szintén tekintélyes Suhrkamp kiadónál az állítólagos fasiszta orbáni diktatúráról. Így aztán az osztrák újságolvasók sokadszorra is megtudhatták: a magyarok egy tekintélyuralomhoz szokott betoji nép, gyűlölnek mindent, ami nem magyar, és tombol körükben a rasszizmus. Guy Verhofstadt se mondhatta volna szebben, kincs egy ilyen honfitárs.

Aki esetleg épp kezdené elszégyellni magát, amiért nem rémlik neki, ki is ez a Lacy Kornitzer, a pannon rögvalóság és a magyar néplélek avatott tudora, ne tegye: felebarátunk 1977-ben, húszévesen távozott Berlinbe, és elmondása szerint soha egyetlen pillanatra se fordult meg a fejében, hogy hazatérjen – azóta ott él. Ott él abban a német fővárosban, ahol tavaly 1052 antiszemita megnyilvánulást, azon belül 22 kifejezett támadást regisztráltak hivatalosan – hol egy zsidó közösségi ház ablakát lőtték be fegyverrel, hol egy járókelőt ütöttek-rúgtak addig, míg életveszélyes állapotba nem került, hol »csak« leköpdösésről volt szó; a rendőrök javasolták is egyes áldozatoknak, hogy ne hordjanak nyilvánosan zsidó szimbólumokat.

De Lacynk minderről valószínűleg nem hallott, mert épp a könyvét írta szorgosan arról, hogy az »antiszemita« Magyarországon »a zsidók el akarják felejteni, hogy zsidók«.

Jó, hát művének előszavában szerzőnk ki is fejti, hogy konkrét forrásokra, dokumentumokra ritkán támaszkodik, ehelyett a »döntő forrásanyagát« saját megfigyelései képezik. Megfigyelte onnan Berlinből ő, a Lacy, hogy »a« magyarok ki mindenkit gyűlölnek. A tényellenőrzésre oly kényes Nyugaton pedig isszák szavait – de mi, magyarok vagyunk (úgy ámblokk) »intellektuálisan passzívak«.

Így tájékoztatja Kornitzer úr 18 eurós esszékötetében a világ közvéleményét arról, hogy »a magyar nép gyakorlatilag semmit nem lát az uniós pénzekből, nem részesedik azokból« – de ne bántsuk szegényt, ő kifejezetten ezt figyelte meg, amikor a múltkor egy neuköllni kávézóban a 444-et olvasgatta.”

Nyiókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2022. június 21. 08:59
Ellentmondás: ha a magyarok annyira betoji népség, tehát betojnak, akkor miért van az a sok hashajtó reklám? Mikor készül el az az antropológiai elemzés, miszerint a tipikus magyar állkapcsa, fogazata zsidófaló? Hogy a berlini úr ki vagy mi által fenntartott berlini faló, az a berlini valóságkutatót nyitottá tévő tejüvegen át nem látható.
Ödenburger
2022. június 21. 05:20
Megint érdemes az eredeti cikket végigolvasni: "Egyszer azért nem ártana, ha elfáradna hozzánk ez a drága bölcsész, és mesélne nekünk, a kollektíven bűnös magyar nyelv megrögzött használóinak arról a soha semmiféle ideológiával meg nem fertőzött germán nyelvről, ahol a belügyminiszter tesz javaslatot a „haza” szó jelentésének újradefiniálására, és amely nyelvnek használó!női jelenleg legalább 15 német egyetemen pontlevonást kapnak tanár!nőiktől, ha dolgozataikban bátorkodnak nem a felülről rájuk kényszerített, LMBT-inkluzív gendernyelvet használni. Hadd tudjuk meg végre, milyen is egy igazi felvilágosult, befogadó nyelv, amelyben nincs helye elnyomó, fasiszta hímnemnek."
Jól beqr
2022. június 20. 15:22
Jól áll neki a halál! Mihamarabb!
baviki
2022. június 19. 22:46
Az Y-t szúrja fel magának a fenekébe, a két felső szárával kezdve! Aljas gazemberek ezek! Ezek sosem voltak magyarok, csak itt laktak, itt nevelkedtek, aztán lekerültek a piedesztálról, bánatukra piadeszkán találták magukat, aztán mocskolódtak! Ezek a gazemberek sosem szerették hazájukat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!