Nincsen pénzünk, MZP-zzünk!

2022. április 21. 07:47

Kik reménykedtek abban, hogy ha erős egységet mutatnak, elegendő ahhoz, hogy eltűnjön a DK és a Jobbik (szavazói) közötti elvi különbség?

2022. április 21. 07:47
null
Nagy Bandó András
Magyar Hang

„»Mindenkinek van igaza.« (Fodor Ákos)

Néhány napig hallgattam, illetve hallgattam a veryokosok és az utóbölcsek, a régészhibakeresők és a tudtukelőrejósok MZP-re irányuló ekézéseit, aztán lassacskán betelt a puttony, már a hátamra csorgott az áztatás leve, és ekkor már kényszert éreztem arra, hogy lebontsam az agyamba tapadt gondolatokat, hogy betűkké tegyem a véleményfoszlányokat. Szívem szerint, ahogy Popper Péter is gyakran tette, kérdeznék, persze, szemtől szemben, de ha már erre nincs mód, hát legyen írott a forma.

Szóval tessék mondani: kik és mely pártok (vezetői) vállalták az egységes ellenzéki szövetkezést? Kik döntöttek úgy, hogy Gyurcsányt hátra tolva-eldugva Dobrev Klára lesz a DK és a férje szócsöve? Kik gondolták azt, hogy ezzel a föl- és kiállással megtarthatják a szavazóikat? Kik reménykedtek abban, hogy ha erős egységet mutatnak, elegendő ahhoz, hogy eltűnjön a DK és a Jobbik (szavazói) közötti elvi különbség? Kik mérték föl azt, hogy Dobrev Klára, bár alkalmassága elvitathatatlan (lett volna), mégsem ő lép a visszahúzódó Karácsony helyébe, éppen a kikezdhető és megosztó férje miatt?

Kik gondolták úgy, hogy ma (tegnap se, holnap se) Magyarországon Gyurcsánnyal akkor lehet csak nyerni, ha az összes fideszes szavazó covidos lesz, és karanténba záródik? Kik döntötték el Karácsony helyett vagy vele együtt, hogy a tisztességében és politikai tisztaságában kikezdhetetlen MZP legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje? És végül kik reménykedtek abban, hogy MZP-vel győztesként hagyhatják el a Fidesz építette csatateret? Csupa költői kérdés, amelyre képtelenség költői válaszokat adni, vagy ha mégis, akkor kétfélét. Az egyik: mindenki, aki a pártja nevében megszólalt. A másik: nem mindegy?”

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drom176
2022. április 21. 20:45
Akkor most mi lesz?....humor semmi, eddig ekézted a jobb oldalt..... milyen segget fogsz nyalni, hogy megélj?
Péterpéter
2022. április 21. 20:43
(Már megint) Fordul a szél, Nagybandó elvtárs?
amca
2022. április 21. 20:11
Személyesen iemerem Hunnia 9 8457 578.sz . senkijét. Röviden. Se kőműves kelemen . sic. sic. Se polgármester. Se humor Se medvehagyma se könyv Csak a thcsoroshág Semany ,se lét se tudat. se geld se novac se gyengi se par
Most80
2022. április 21. 20:03
"...ahogy Popper Péter is gyakran tette..." Madarat tolláról, embert idoljáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!