Elég a putyini propagandából, elég a gyűlöletkeltésből!

2022. április 09. 18:56

Magyarországon többségben vannak azok, akik nem támogatják a kormány kirekesztő politikáját.

2022. április 09. 18:56
null
Molnár Áron „noÁr”
Facebook

„Vasárnap több mint 1,6 millió ember fejezte ki érvénytelen szavazatával, hogy elutasítja a kormány manipulatív és félelemkeltő népszavazását. A népszavazás érvénytelensége mutatja, hogy Magyarországon többségben vannak azok, akik nem támogatják a kormány kirekesztő politikáját. Öt nappal azután, hogy a kormány propaganda-népszavazása csúfosan megbukott, a Nemzeti Választási Bizottság hirtelen rájött, hogy a hónapok óta tartó kampány »áttöri a hatalomgyakorlás alkotmányos célját«.

Az NVB 16 civil szervezetre – köztük olyanokra is, akik nem vettek részt az érvénytelen népszavazásra buzdító kampányban – 176 400 forintos, a kampány két főszervezőjére, az Amnesty International Magyarországra és a Háttér Társaságra pedig további 3-3 milliós bírságot szabott ki.

Az összesen közel 9 millió forintos bírság annak a hatalmas közösségnek az elhallgattatását célozza, amelyik élve a szabad véleménynyilvánítás jogával, demokratikus úton buktatta meg a kormány propaganda-népszavazását.

Az NVB is kiemelte annak fontosságát, hogy az ország sorsát érintő legfontosabb ügyek eldöntésében a polgárok közvetlenül, népszavazás útján is részt vehessenek. Vasárnap az emberek közvetlenül, a népszavazás útján üzenték meg: elég a putyini propagandából, elég a gyűlöletkeltésből! A népszavazás következménye egyértelmű: vissza kell vonni a putyini propagandatörvényt. Az NVB jogellenes határozata egy dologról árulkodik: már nem elég »csak« eltitkolni, hogy érvénytelen lett a népszavazás, a kormány megijedt, és most bírsággal akarja elhallgattatni azokat, akik érvénytelenítették a homofób és transzfób kampányát.”

Nyitókép: youtube

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
palicsi
2022. április 12. 10:29
Állítólag a szüleid a délvidékről kerültek át a 92-97 közötti időben. El tudom képzelni, mennyire szégyellnek téged!
Bűbájos Küsmödy
2022. április 11. 05:30
Hányas voltál matekból öcsi?
Robertoo
2022. április 11. 00:26
Hagyni kell! Hadd beszéljen!
Mukesz
2022. április 10. 23:04
Ezeknek mániájuk, hogy ők többségben vannak:) Szóljon már valaki nekik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!