Ne hagyjuk, hogy a politika kisgömböce felfalja az életünket!

2022. március 23. 13:15

Kérjük vissza a vallásszabadságot!

2022. március 23. 13:15
null
Gégény István
SzemLélek

„Kérjük vissza a pártsemleges kereszténységet! Megdöbbentő, hogy a politika kisgömböce még az olyan szent, bensőséges területet is próbálja bekebelezni, mint a vallásgyakorlás, hitélet. Még megdöbbentőbb, hogy e téren jelentős engedékenység, sőt partnerség mutatkozik némely egyházi vezetők részéről.

Ma a hívők közösségét megosztja a politikai szekértáboros logika, egyre több pap, lelkész pártpolitizál, egyre több politikus tűnik fel prédikátori szerepben.

Kérjük vissza a vallásszabadságot! Ma a politika dönti el, melyik közösség számít egyháznak, a vallási közösségek közpénzből történő finanszírozását ugyancsak a politikai széljárás határozza meg. A semmilyen vallást nem gyakorló állampolgárok eközben azzal kénytelenek szembesülni, hogy az általuk is a közös kasszába befizetett közpénzből velük szemben pozitívan diszkriminálják a bejegyzett – és politikailag jól helyezkedő – egyházak tagjait.

Kérjük vissza a tisztességes oktatást! A megbecsülés hiányától széthulló tanári közösség hiába próbálná érdemi párbeszéd hiányában korrekt tiltakozással kifejezni, hogy óriási a baj, még ennek a vészjelzésnek a módját is sértő módon korlátozza az aktuális rendszer.

Kinek jó a forrongás, a rendezetlenség, a jövőnk kockáztatása?

Folytathatnánk a sort a gondoskodó egészségüggyel, a politikamentes sportvezetéssel, a nem pártközpontból távirányított közmédiával – hosszú ez a lista… Felsorolni se győzzük, mi mindent lenne szükséges visszaszereznie a társadalomnak a tisztességes boldoguláshoz.

Leginkább levegőt kérünk, mert – amint Sáhó Eszter is rámutatott a Szemlélek Társalgó egyik adásában – a mindennapjainkból, gondolatainkból ideális esetben csupán 10 százalékot elfoglalni érdemlő közélet jelenleg fojtogat bennünket, kivetkőztet emberségünkből, eltorzítja azt a magyar nemzetet, akik együtt, közösen lenni szeretnénk.

Ha szeretnénk, hogy a leírtak megvalósuljanak, tegyük meg mindannyian, amit megtehetünk!”

Nyitókép: YouTube

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vonyisz
2022. március 24. 05:26
Jézus politizált-e? 1. Kiűzte a kereskedőket a templom előteréről. Ezért a zsidó vezetők kiadták rá a kilövési engedélyt. 2. Felszólította követőit, hogy illeszkedjenek be a társadalomba, fogadják el az aktuális politikai vezetést. 3. Nyert a zsidóknak 30-40 évet. A rómaiak terve Jézus korában kész volt a templom lerombolására, ezt egy zsidófelkelés élesítette volna. Jézus az életét adta Barrabás életéért. A zsidó függetlenség pártiaknak így nem volt okuk pont akkor zendülgetni. Ha Jézus politizált, talán az őt követőknek is van joguk politizálni: megismerni, követni, hatni a mindenkit érintő KÖZ-ÜGYEKBEN.
Sulammit
2022. március 23. 23:28
Na már csak te hiányoztál Gégény. Régebben a keresztény oldalon többször szemlézett téged a mandi, de szerencsére leszokott róla. Már akkor is gyaláztad a katolikus Egyházat, a Magyar Kurírt. És most itt vagy újra! Kéred vissza a babaruhádat? Kinőted már régen, próbálj nagyfiúként viselkedni, nem egy kis dedósként.
akiaki
2022. március 23. 21:39
a kisgömböcfejű, szopott gombóc csóka mit mond?
deovolente
2022. március 23. 21:26
Gégény úrrá nem lehet ráfogni, hogy bántóan okos lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!