„De legalább kormányozni tudnak”

2022. március 28. 22:46

A koronavírus megmutatta azt, hogy ez nem igaz, max. békeidőben, amikor nem hasonlítjuk össze mással.

2022. március 28. 22:46
null
Vági Márton
Azonnali.hu

„A koronavírus megmutatta azt, hogy a »lehet lopnak, de legalább kormányozni tudnak« nem igaz, maximum békeidőben, akkor is csak addig, amíg nem Szlovákiával vagy Lettországgal illetve azok gazdasági teljesítményével hasonlítjuk össze az Orbán-kormányok mérlegét. Azonban ahogy gazdasági nehézségek érik az országot, hamar kiderül: a király meztelen.

Tulajdonképpen békeidőben, soha nem látott Európai Uniós támogatások mellett, általános európai és globális konjunktúra alatt nem is annyira nehéz kormányozni. Feltéve, ha a szint annyi, hogy az EU-ba frissen megérkező – és ennek okán jóval kisebb Uniós forrásból gazdálkodó –, globális pénzügyi világválság közepén lévő szocialista kormánynál valamicskével jobbak legyünk.

Ha tényleg annyi a mérce, hogy a valóban gyengécske, ámde – és mentségükre legyen mondva – világválság közepén kormányon lévő MSZP-hez képest valamelyest jobban csinálják, akkor a mércét megugrották.

Talán.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ungváry Zsolt
2022. március 29. 11:52
"globális pénzügyi világválság közepén lévő szocialista kormánynál..." A világválság 2008 után jött, alig két évet kormányoztak válságban. Előtte, ahogy Gyurcsány fogalmazott 2006-ban Őszödön: "a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük". Vagyis ők teljesen hülyék voltak, de szerencsére a világgazdaságból ömlött a pénz+még sutyiban gazemberkedtek is egy kicsit. Mondjon már nekem valaki egyetlen komoly eredményt, sikert, amit a baloldalnak köszönhetünk. Mutasson már valaki egyetlen hiteles, karizmatikus, normális baloldali politikust az elmúlt 30 (vagy az elmúlt ezer) évből.
kovácslajos1930
2022. március 29. 11:07
Nem veszitek észre a hazug agymosás nem kis intenzitását, a baloldal oltásellenes és háborút akár. Mindkettő hazugság, sőt irreális mégis elhiszi a buta fideszes, mert tényleg agymosottak, mindenhol ezt zúdítják rájuk. 12 év sikere a lopás és hazugság terén elvitathatatlan
kovácslajos1930
2022. március 29. 10:56
Az a baj, ellopják a gyerekek jövőjét, mert ebben a nagy jólétben véletlenül pont a tanárokat nem tudják megfizetni, de azért te vén barom csak gyarapodjál
Sicario81
2022. március 29. 10:55
Egy válságot kellett volna eddig kezelni a baloldalnak, sajnos azt sem sikerült. Jelenlegi helyzetben pedig halvány lila fingjuk nincs mit kéne csinálni, csak a partvonalról ugatnak utólag. Persze ha hétvégén megnyerik a választást megmutathatják hogy kell ezt jobban csinálni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!