Az új kormány azonnali 50%-os béremelést ad az ápolóknak

2022. február 19. 10:47

A gyógyulás alapjog, nem pedig fideszes luxus.

2022. február 19. 10:47
null
Szabó Tímea
Szabó Tímea
Facebook

„Ápolók napja: Az új kormány azonnali 50%-os béremelést fog adni az ápolóknak. A kormány hiába hazudik jelentős béremelést, az elmúlt tíz évben érdemben nem nőtt az ápolók bére. Az áprilisi választások után felálló új kormány azonnali 50%-os béremelést és megbecsülést ad számukra. Ma van az ápolók napja, mégis a kormány mintha teljesen megfeledkezett volna róluk. Az elmúlt években pár ezer forinttal nőttek a béreik, több, mint 17 ezren hagyták el a pályát, ami miatt veszélybe került a betegellátás.

Nem véletlen, hogy még mindig nálunk halnak meg legtöbben szív, és érrendszeri, valamint daganatos megbetegedésekben az egész Unióban. A pályaelhagyásban sincs sajnos semmi meglepő, hiszen van olyan ápoló, aki a kormány hivatalos bértablája szerint 50(!) ledolgozott év után is csak nettó 200 ezer forintot tud megkeresni, a kezdő bér pedig a 150 ezer forintot sem éri el.  Április 3. után véget vetünk a megaláztatásnak, az új kormány valódi megélhetést fog biztosítani mindenki számára, a betegeknek pedig valódi esélyt boztosítunk a gyógyulásra. A gyógyulás ugyanis alapjog, nem pedig fideszes luxus.”

Címlapkép: MTI/Kovács Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airwolf
2022. február 21. 13:02
TIMIKE Egyszer már kérdeztem, hogy tényleg rendelkezel-e kapcsolatokkal Langley-ben. Már látom a véleményedből a választ. 50%-s béremelést? MIBŐL? ezzel csak azt bizonyítottad be, hogy nem matematikából érettségiztél.
Wadaderika
2022. február 21. 07:39
A Magyar gyémántbányászoknak 250%-os béremelést!
Jooee
2022. február 20. 20:15
Ezt a CIA garantálja ugye?
JakabB
2022. február 20. 12:18
Kabulban is csak ígérgetni tudott Szabó ügynök,aztán jöttek a papucsos tálibok és elzavarták az ilyen ostoba,proli CIA ügynököket mint ez a felkapaszkodott putri kurva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!