Miért egy olyan nyugdíjashoz ment el Orbán, akinek láthatóan nincsenek anyagi gondjai?

2022. február 08. 18:42

Orbán Viktor miért nem mer emberek közé menni, miért csak titkos fórumokon jár a sajátjai között?

2022. február 08. 18:42
null
Jámbor András
Jámbor András
Facebook

„Orbán Viktor az elmúlt napokban 9 posztot is szentelt a választókerületemnek, amely kapcsán azért felmerült bennem pár kérdés.

Tényleg csak arra a pár száz négyzetméterre, a Tisztviselőtelep önkormányzati körzetében mert elmenni, ahol választókerületben egyedül van masszívabb fideszes többség?

Vajon nem tudja Orbán Viktor, hogy a választókerület egyharmada Ferencvároshoz tartozik, ezért felejti ki őket minden posztból, vagy azért, mert a ferencvárosiak nagyon elverték 2019-ben a Fideszt? (A józsefvárosiak csak kicsit.)

Azért nem írta le a nevét, nem posztolt közös képet a helyi fidesz jelölttel, a bukott polgármester Sára Botonddal, mert szerinte is ciki, és semmi esélye sincs győzni?

De ennél vannak praktikusabb tanulságai is Orbán látogatásának. Miközben Márki-Zay Péter járt már a kampányban a Blahán, a Corvin-negyedben, Karácsony Gergely volt a Rákóczi téren, a Teleki téren, végigsétált a Népszínház utcán, Dobrev Klára pedig a Szigony lakótelepnél, a Nagyvárad téren, és a Teleki téren is, Orbán Viktor miért nem mer az emberek közé menni, miért csak titkos fórumokon jár itt a sajátjai között?

Talán fél, hogy lelepleződnek a hazugságai, ha nem csak Patyomkin kampánykörutakat folytat?

Pedig lenne miről beszélni ebben a választókerületben.

Itt van például a Diákváros, és a tervezett Fudan-kampusz, kíváncsiak lennénk Orbán Viktor hogyan magyarázza, hogy lefújták az 5800 bérlakást és 12000 kollégiumi férőhelyet jelentő Diákváros tervét, egy az országot eladósító egyetemért, amelyet mi fizetünk, de nem lesz többségünk az alapítványban, és 3 millió forintos tandíja lesz.

De ebben a választókerületben, ahol a 69000 választóból 4000 olyan nyugdíjas, akiknek a nyugdíja 100 ezer forint alatt van, miért egy olyan nyugdíjashoz ment el Orbán, akinek láthatóan nincsenek anyagi gondjai? Itt sajnos nem az a valóság, amit Orbán bemutat, ebben a körzetben a nyugdíjasok nem 13. havi nyugdíjat akarnak, hanem az alacsony nyugdíjak differenciált felzárkóztatását, elöszőr minimum 100 ezer forintra, aztán pedig sávos emelést.

Ezt pedig nem a Fidesz, hanem mi az Egységben Magyarországért jelöltjei garantálják.

Ebben a választókerületben a lakosság közel harmada lakótelepeken él, így sokan megkérdeznék Orbán Viktort, miért állt le a panel+ program, miért nem jár 2010 óta lényegében semmi támogatás a panelok energiatakarékos korszerűsítésére, miközben ezzel többet lehetne spórolni mint a rezsicsökkentés, és még a bolygónk is jobban járna?

De ugyanígy, ha ide jönne Orbán Viktor, szívesen megmutatnám neki, milyen állapotban vannak a gangos házak a kerületben, elmondanám, hogy mi arra fogjuk fordítani az EU-tól jövő pénzeket, hogy rendbe rakjuk a lakásállományt, új bérházakat építsünk, hogy felújítsuk a gangos és panelházakat, mind kívül mind belül!

És végül jó lett volna, ha elmondhatnánk, hogy nem büntetni, hanem segíteni kéne az önkormányzatokat, visszaadni a pénzt, amit elvett a kormány, hogy jusson közbiztonságra, köztisztaságra, kultúrára és szociális munkára, no meg zöldítésre! Meg kíváncsi lennék, Orbán Viktor hogy oldaná meg a parkolást Józsefvárosban és Ferencvárosban, ugyanis erre az ellenzéknek van terve, hogy a Magyarország Szíve program keretében, hogyan lehetne radikálisan csökkenteni az agglomerációból beáramló kocsik számát. Jó lenne feltenni Orbánnak a kérdést, hogy miért nem foglalkozott 12 évig Budapest és az agglomeráció problémáival?

Úgyhogy jó lett volna, ha nemcsak pár Facebook poszt erejéig jön ide Orbán, hanem a valóságban is találkozik az itt élőkkel, a józsefvárosiakkal és a ferencvárosiakkal! Mert lennének igényeink és javaslataink!”

Fotó: Facebook / Orbán Viktor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abuszos
2022. február 10. 01:33
Talán aért nincs ideje mert a rábízot munkát végzi éppen,és nincs ideje az utcán lebzselni mint a többi semmirevalónak.
nagykoru
2022. február 09. 19:13
Hála Istennek ! Szép számmal vannak olyan nyugdíjasaink akik felépültek anyagilag a Gyurcsány kormány által okozott mérhetetlenül rossz körülményekböl.és ez a változás egyedül Orbán Viktor miniszterelnök úrnak.és kormányának köszönhető.A jó gazda is büszkén mutatja meg a jó termést a főldjén.Ezt tette Orbán Viktor is.
VeJoLa
2022. február 09. 10:46
Ez a combtőben koszlott bundás plüsstigris mindig megmosolyogtat, de ha képes lennék komolyan venni, nagyon dühítene.
Agnieszka
2022. február 09. 09:19
Az alacsony nyugdíj NEM ÁLTALÁNOS emelésért kiált, hanem gondos, ellenőrzött segélyezésért a rászorultak számára, még ez is NEM jár, hanem opció. Ebben az országban nemzeti sport az adóelkerülés, amellett az alacsony nyugdíj NAGYON különböző élet és vagyoni helyzeteket takarhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!